Gå til sidens hovedinnhold

Terningkast 6«Black Mirror»: Både innovativ og tankevekkende

Artikkelen er over 5 år gammel

– Dersom du ikke allerede har sett denne serien, er det virkelig på tide. Du kan takke meg senere, skriver Sina Schjørlien.

Tittel: «Black Mirror»

Sjanger: Sci-fi, thriller, drama Skaper: Charlie Brooker

Terningkast: 6

Dersom du ikke allerede har sett denne serien, er det virkelig på tide. Du kan takke meg senere.

«Black Mirror» er en antologiserie som viser den mørke siden av liv og teknologi. Med tanke på at serien startet i 2011, overrasket det meg at jeg ikke hadde oppdaget den tidligere. Serien føltes som et friskt pust; en uventet skatt.

«Black Mirror» viser hvordan teknologi og vitenskap kan påvirke oss. Hver episode består av en unik historie, satt i en futuristisk verden.

Videre består hver episode av nye skuespillere, en ny setting og en ny virkelighet; som i gjennomsnitt varer i cirka én time. Det er forfriskende å se en serie som bruker talentfulle og relativt ukjente skuespillere. Likevel møter vi også større skuespillere som Hayley Atwell, Rafe Spall og Jerome Flynn.

Serien har blitt sammenlignet med «The Twilight Zone» og «Tales of the Unexpected».

Per i dag består «Black Mirror» av tre sesonger og til sammen 13 episoder. De ulike episodene er både regissert og skrevet av forskjellige mennesker. Ikke bare åpner serien for å fremme ukjente skuespillere, serien promoterer også ukjente og nye regissører, skribenter og manusforfattere.

«Black Mirror» er både innovativ, tankevekkende og uforutsigbar, uten klisjéer og lykkelige slutter; rett og slett blant de beste seriene jeg har sett.

Til slutt synes jeg Janet Laylor oppsummerte serien svært godt, «It is not anti-utopian, but an actual mirror of a utopian idea gone terribly wrong».

LES FLERE ANMELDELSER:

Kommentarer til denne saken