Gå til sidens hovedinnhold

Terningkast 5Mystisk og særegen dystopi

Artikkelen er over 4 år gammel

Skribent Sina Schjørlien starter det nye året med en femmer på terningen. Her er mer om filmen hun har sett.

Tittel: «Equals»

Sjanger: Drama, romantikk, sci-fi

Regissør: Drake Doremus

Terningkast: 5

«Equals» handler om Silas, spilt av Nicholas Hoult, og Nia, spilt av Kristen Stewart, som begge lever i en utopisk fremtid der innbyggerne vokser opp uten følelser.

De som utvikler følelser, fryses ut av samfunnet i større eller mindre grad. Tilstanden deres blir fremstilt som en sykdom, som de prøver å finne en kur mot.

Mye av det som gjør «Equals» til en så god film er forholdet mellom hovedpersonene Silas og Nia. Takket være skuespillernes prestasjoner, sørger kjemien mellom hovedpersonene for at helhetsinntrykket til filmen blir løftet.

Visuelt sett er «Equals» en svært flatterende film. Settingen, kostymene og belysningen er minimalistisk og behagelig, noe som gjenspeiler og fremhever den generelle flatheten til den følelsesløse befolkningen.

Estetisk sett er «Equals» dermed relativt egenartet og tiltalende; harmonisk, men nokså matt.

Til tross for at handlingsforløpet og spenningskurven holdes relativt stabil gjennom filmen, vil enkelte likevel føle seg fanget av filmens mystikk og særegenhet.

Filmen kan minne noe om tidligere filmer og plot som blant annet «The Giver» fra 2014 og «Equilibrium» fra 2002. Av den grunn blir plottet til «Equals» i noen grad forutsigbart og kjedelig. Likevel kan den anbefales for alle som liker dystopier!

LES OGSÅ: Filmer du kan glede deg til i 2017

LES FLERE FILANMELDELSER AV SINA:

Lese flere saker fra Pulsredaksjonen? Her er en kavalkade fra 2016:

Dette skrev Pulsredaksjonen om i 2016 

Kommentarer til denne saken