Gå til sidens hovedinnhold

Terningkast 3Halvlunken romanse kommer i veien for spennende sci-fi

Artikkelen er over 4 år gammel

En nykommer på kino i julen. Men pulsleder og skribent Jantra Hollum synes «Passengers» kun fortjener tre øyne på terningen.

Tittel: «Passengers»

Sjanger: romantikk, sci-fi

Regi: Morten Tyldum

Terningkast: 3

Romskipet Avalon er på vei til en ny planetkoloni med 5.000 passasjerer som ligger i dvale. De skal ikke våkne før o om 120 år, men Jim (Chris Pratt) og Aurora (Jennifer Lawrence) våkner 90 år for tidlig.

Deler av «Passengers» er svært fascinerende. Spesielt dens utforskning av menneskets grunnleggende behov for selskap og kontakt.

Dersom filmen sees med et psykologisk og sosialorientert blikk, er den både interessant og tankevekkende. Dessuten tar filmen opp viktige moralske problemstillinger, men også en høyst aktuell. Jordas overpopulasjon reiser spørsmål om vi kanskje må søke ut i rommet på leting etter et nytt hjem.

Dessverre blir ikke denne problemstillingen utbrodert nok i filmen, og helhetlig blir «Passengers» altfor halvveis.

Det finnes høydepunkter, uten tvil. Visuelt er filmen nydelig, og svært profesjonell.

Handlingen har også lyspunkter. Jim våkner over et år før Aurora, og hans ensomhet blir en kilde til medlidenhet, men også latter.

Hans eneste samtalepartner er robotbartenderen Arthur (Michael Sheen), og han prøver å fylle dagene sine med ulike underholdningsmuligheter som finnes på Avalon. Det er så patetisk at det blir latterlig morsomt.

Dessverre blir filmen betraktelig dårligere etter Jim og Aurora finner hverandre, og sci-fi-elementene erstattes i større grad av en lunken romanse.

LES FLERE MUSIKK- OG FILMANMELDELSER AV JANTRA:

Lese flere saker fra Pulsredaksjonen? Her er en kavalkade fra 2016:

Dette skrev Pulsredaksjonen om i 2016 

Kommentarer til denne saken