Lager morsomme parodivideoer

Parodivideoene til Niat Medhanie (18) har flere hundre tusen visninger på nett. – Jeg gjør det for moro skyld og det ser ut som folk elsker videoene, så jeg har lyst til å fortsette med det, sier Niat Medhanie om videoene.

Parodivideoene til Niat Medhanie (18) har flere hundre tusen visninger på nett. – Jeg gjør det for moro skyld og det ser ut som folk elsker videoene, så jeg har lyst til å fortsette med det, sier Niat Medhanie om videoene. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Når Niat Medhanie (18) ikke hamrer og snekrer på Bygg- og anlegg, lager han parodivideoer med flere hundre tusen visninger på nett.

DEL

Den siste videoen har så langt blitt sett hele 1,6 millioner ganger, og tallet fortsetter å stige. Flere medier har skrevet om drammensgutten og han har i tillegg fått mye oppmerksomhet i sosiale medier.

Til daglig befinner han seg på linjen Bygg- og anleggsteknikk på Hønefoss videregående skole.

Videoene er parodier av hit-sanger som «Hotline Bling» av Drake og «Hello» av Adele.

Tekstene oversetter han fra engelsk til norsk, og i tillegg legger han på sin egen lille vri på låtene.

Stadig nye følgere

Siden september 2015 har han fått over 26.000 følgere på Facebook og får forespørsler om nye videoer daglig. Flere tusen kommentarer strømmer inn på innleggene hans med ønsker om nye videoer.

– Jeg har fått mange forespørsler om intervjuer, og blir gjenkjent på gata. Som følge av videoene får jeg en del positive meldinger, men også hatmeldinger − folk som synes det er kleint − men det bryr jeg meg ikke om.

Ble inspirert av Fraser

Etter å ha sett videoen «Why You Always Lying» laget av Vine-kjendis Nicholas Fraser, ble han inspirert til å lage egne videoer.

Skjermdump.

Skjermdump.

Filmingen får han hjelp til av andre, men de gøyale tekstene lager han selv. Et kjent utdrag fra en av sangene hans er «(...) men nå har du fått deg en kjekk potet, like kjekk som Stian Blipp».

– Jeg synes videoen til Fraser var veldig morsom og etter hvert begynte folk å lage den på mange forskjellige språk. Da tenkte jeg; hvorfor ikke lage en på norsk? Hadde det ikke vært for hans video, hadde heller ikke jeg starta å lage egne, forteller Niat.

– Tekstene bare popper opp i hodet mitt hele tida. For eksempel når jeg sitter på bussen eller toget og kjeder meg, så tar jeg fram mobilen og skriver sangtekster. Jeg tror tekstene og måten jeg synger på gjør at videoene blir morsomme.

Ivrig produsent

Til nå har han laget tolv forskjellige videoer og den siste er en cover av Justin Biebers nye hitlåt «Sorry». Han forteller at han bruker mye tid på det han lager.

– Jeg velger sanger jeg liker best og noen ganger spør jeg folk hva de vil jeg skal lage parodi av. Tiden jeg bruker varierer, men bruker fra en til tre uker på en sang.

Veien videre

Ved spørsmål om han lager seriøs musikk også, forteller han at han kun lager parodier og vil fortsette med det. Om det kan bli noen karriere ut av det er han usikker på.

– Haha, kanskje! Jeg gjør det for moro skyld og det ser ut som folk elsker videoene, så jeg har lyst til å fortsette med det lenge. Vi får se hva tiden bringer, sier han.

Videoen finner du blant annet på Youtube.

Se sangen «Snø».

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken