Gå til sidens hovedinnhold

Terningkast 3«A Bad Moms Christmas»: Sånn midt på treet

Artikkelen er over 3 år gammel

Årets første julefilm for voksne går nå på kino.

Aktuell: På kino nå

Hovedroller: Kristen Bell, Mila Kunis og Kathryn Hahn, Christine Baranski, Cheryl Hines, Susan Sarandon. 

Terningkast: 3

«A Bad Moms Christmas» er oppfølgeren til filmen «Bad Moms» som kom ut for et drøyt år siden. I år står mødretrioen, som består av Kiki, Amy og Carla, overfor hysteriet mange opplever i førjulstiden. Alle tre føler at det er deres oppgave å ordne den perfekte julen for barna sine, men vi skjønner fort at det blir vanskelig når mødrenes mødre kommer på besøk. 

Produsenten har fått tak i flere anerkjente skuespillere. Likevel får jeg følelsen av at manuset begrenser dem.

Selv om skuespillerne har det som skal til, slår ikke vitsene helt an i forhold til hva man gjerne forventer av en komedie. Resultatet blir få latterkuler og lite engasjement i publikum.  

Filmens presentasjon av kjønnsroller står ikke i stil med dagens samfunn. Selv om Amy og Kiki har ektemenn og samboere, virker det som at alt av forberedelser og barnepass faller på mødrene i huset. Dette blir til og med påpekt i starten av filmen da Kiki sier: «Hvorfor kjøper jeg alle julegavene? Er det fordi jeg er en jente? Det er jo 2017!» 

«A Bad Moms Christmas» traff noe i meg som jeg ikke hadde kjent på enda i år. Den vekket julestemningen. På å tross av utdatert tematikk og laber humor tar filmen seg opp mot slutten, og tiden i kinosalen var derfor ikke helt bortkastet.  

LES FLERE ANMELDELSER:

LES OGSÅ: Nora Prøsch Meier: Seriefråtsing for viderekomne

Kommentarer til denne saken