Terningkast 5: «Moonlight»: Tidløs og spennende

Helene anmelder filmen "Moonlight"

Helene anmelder filmen "Moonlight" Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Helene har sett filmen «Moonlight» fra 2016. Les hvorfor hun gir den et sterkt terningkast fem.

DEL

PulsRegissør: Barry Jenkins

Medvirkende: Mahershala Ali, Naomie Harris, Trevante Rhodes

Utgivingsår: 2016

Priser: Vunnet 3 Oscar

For litt over et år siden kom den populære filmen «Moonlight» på kino. Filmen som er regissert av Barry Jenkins har i etterkant vunnet blant annet tre Oscar, en av de beste prisene man kan få innen film, og blitt nominert til og vunnet en stor rekke andre priser.

I filmen møter vi først en mørkhudet gutt. Han er liten, spinkel, sjenert og ikke helt som de andre barna i nabolaget. I tillegg befinner vi oss i et typisk getto-strøk. Vi følger denne gutten fra han er liten til han blir voksen, gjennom tre perioder i livet. De tre periodene blir kalt det samme som hans tre kallenavn: Little, Chiron og Black.

Den populære filmen er tidløs. Dette vil si at verdier og handlinger vi møter i filmen ikke knyttes opp med hva som har vært typisk gjennom tidene, eller hva som er typisk i dag. Dette er derimot veldig interessant siden noen av de viktigste temaene som dukker opp i filmen, rasisme og homofili, ikke påvirkes av tanker utenifra.

Musikkbruken i filmen er også veldig imponerende.

Chiron, som er hovedpersonen, bor i et rent svart getto-strøk som er hardt preget av blant annet narkotika. Allikevel har filmskaperne valgt i flere tilfeller av filmen å bruke klassisk musikk. Måten dette preger filmen på gjør det til en opplevelse, fordi inntrykket av miljøet og musikken skaper en stor kontrast med mye spenning.

På den andre siden så går filmen litt i et.

Det kan bare være meg, men jeg opplevde ikke noen spesiell stor spenningskurve i filmen. Den var i en liten grad monoton. Allikevel var filmen absolutt veldig spennende i forhold til å møte hovedpersonens utfordringer gjennom livet, og det å finne ut om han til slutt ville klare å finne ro eller ikke.

Av disse grunnene gir jeg derfor denne filmen en veldig sterk 5.

LES OGSÅ:

 «Nerve»: forutsigbar

«Hjemsøkt»: Imponerer ikke 

Artikkeltags