Ulrikke Falch og Sofie Frøysaa er aktuelle med boken «Jenteloven – feministisk førstehjelp.» Boka handler om hvordan det er å være tenåring og hvordan det er å være jente, og alle problemer som kan oppstå på grunn av nettopp det.

Tea Stein-Andersen (16) tror boken kan bli en «hit» om forfatterne klarer å skrive om ting leseren kan relatere til. Hun har foreløpig ikke lest den.

– Jeg håper forfatterne skriver om tanker og følelser mange unge jenter går gjennom. Jeg tror boken vil være noe betryggende og inspirerende for mange fordi det er noe mange kan kjenne seg igjen i, sier hun.

Charlotte Moi Løbben (17) er enig i at dette kan være en betryggende bok for folk.

– Jeg tror det er bra med enda flere historier i offentligheten som er ekte og som folk kan relatere til. Spesielt usikre jenter, sier Charlotte.

– Det er lett å tro man er alene om hvordan man har det og føler det, når det egentlig er veldig vanlig, tenker hun

.

Hjelper med å forstå andre

Tea og Charlotte tenker at boka kan treffe folk som ikke har kjent på de samme følelsene også.

– Dette kommer til å bli en viktig bok for hundrevis av unge mennesker som opplever det som gås gjennom i boka, men kanskje er det minst like viktig for dem som ikke har opplevd slike ting, sier Tea.

– Gjennomført overlevelsesguide | Thea Våreid Sørensen 

Charlotte tror boka vil bidra til å forstå de som går gjennom noe vanskelig, og kan gjøre at det blir lettere å hjelpe.

– Diagnoser som spiseforstyrrelse og angst påvirker ofte ens nærmeste, og det er ikke alltid lett å vite hva man kan gjøre for å hjelpe, sier Charlotte.

Renvaske begrepet «feminist»

Feminisme har fått et dårlig stempel de siste årene, og mange assosierer det med en stereotype som er overreagerende og masete. Ulrikke Falch har dessuten fått en hel del kritikk over visse ytringer, og Charlotte og Tea håper boken kan gi en mer positiv holdning til Falch.

– Jeg har tidligere hørt at Ulrikke har fått kritikk for å ha virket som hun har en dårligere holdning til tynnere jenter. Kanskje vil denne boken gi hun mulighet å forklare mer grundig hva hun mener og tror, sier Tea.

Charlotte sier hun har oppfattet Falch som litt dobbeltmoralsk i forskjellige debatter og uttalelser på sosiale medier, men håper som Tea at boken kan gi en bedre forklaring. Hun tror også boken har vært viktig for Falch å gi ut.

– Jeg tror det er viktig for henne med tanke på hvor mye hat og motstand hun har møtt det siste året, og også hvordan begrepet «feminist» har blitt misforstått.

Vil lese boken

Tea og Charlotte har begge lyst til å sette av tid til å lese denne boken.

– Jeg har veldig lyst til å lese boken, spesielt med tanke på debatten rundt Falchs ytringer. Jeg har stor tro på at dama egentlig har mye «vettugt» å komme med, sier Charlotte.

Tea synes boka høres spennende ut.

– Jeg er jo selv jente og tror boka har med seg ting som er viktig at både jenter og gutter snakker om.
 

LES OGSÅ: