For meg blir det ingen jul uten «Et juleønske» | Julie Henriette Syversen

ET JULEØNSKE: Julie Henriette Syversen ble så å si født til å være med på Et juleønske. Her er hun på scenen i 2013, sammen med Maria Erlandsen.

ET JULEØNSKE: Julie Henriette Syversen ble så å si født til å være med på Et juleønske. Her er hun på scenen i 2013, sammen med Maria Erlandsen. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

For meg er juletiden en ekstra spesiell høytid, for tidlig hver desember måned får jeg lov til å komme i ekstra god julestemning. Det er fordi jeg er med på den årlige oppsetningen av «Et juleønske», en musikalsk reise som tar oss med tilbake i tid, til barndommens jul med nostalgisk stemning.

DEL

PulsJulen er en herlig og idyllisk høytid. Endelig er tiden kommet hvor snøen får lov til å legge seg på bakken og lukten fra årets julebakst sprer seg over hele huset.

«Et juleønske» spilles på byscenen for 18. år på rad i år. Dette blir mitt 14. år på rad at jeg får lov til å stå på scenen og formidle julens viktigste budskap.

Men selv om det bare er mitt 14. år hvor jeg har stått på scenen, så har jeg vært til stede helt fra starten av. Jeg ble født tidlig i desember, bare noen få dager før den alle første oppsetningen av «Et juleønske» viste sitt ansikt på scenen. Familien min har alltid hatt en sentral rolle i skapelsen av denne juleforestillingen, noe som har gjort at den har rydda en helt egen plass i kalenderen vår.

Juleforestillingen er vår familietradisjon, og enten om vi står på scenen, bak i koret, eller bare syr kostymer og sitter bak scenen, så er vi i hvert fall involvert på en eller annen måte. Det blir ofte sagt at «det blir ikke noe jul uten Et juleønske!», og for min familie gjelder det på alvor.

Men uansett hvor gøy det er eller hvor perfekt det ser ut fra utsiden, så blir ikke denne forestillingen laget uten at vi må ofre både tid og krefter.

Vi må øve mye, og legge en god del arbeid inn for at resultatet skal bli så bra som det blir. Heldigvis er vi så heldige at vi har fantastiske ledere som er flinke til å lære bort og som vet akkurat hvordan de vil at forestillingen skal formes. Når vi er midt oppi det virker alt veldig slitsomt.

Men etter vi har fått formidle julas viktigste budskap til over 2000 mennesker føler i hvert fall jeg at alt slitet var verdt det. Vi har fått tatt del i noe som er mye større enn oss selv.

Julen er ment for å være sammen med menneskene man er glad i. Dette gjelder for meg også, bare på en litt annen måte. Forestillingen er satt sammen av 100 barn fra kulturakademiet og 20 voksne fra Sentrumkirken. Alle er hyggelige mot hverandre, som gjør at det er lett å bli kjent med nye mennesker hvert år og skape både nye minner og venner.

Det er derfor vi får til et så bra samarbeid mellom både store og små. Sammen klarer vi å invitere til latter og samtidig røre publikum i alle aldre. Alt fra lekne smårollinger til kry besteforeldre.

Jeg gleder meg til å få delta på dette enda et år til, og håper jeg får muligheten til å være med i mange år framover og oppleve den ultimate julestemningen.

For meg blir det jo ikke noen jul uten «Et juleønske».

LES OGSÅ: Tonje har jula i hodet, i hjertet og mellom to permer

I FJOR:

 

Artikkeltags