Gå til sidens hovedinnhold

Emilie (13) takket nei til sponsorer

Artikkelen er over 12 år gammel

Kommersielle krefter er allerede ute etter landets mest populære blogger.

Emilie Nereng (13) fra Hønefoss troner nå aller øverst på blogg.nos liste over de mest leste bloggene. Ungjenta, som kaller seg Voe , har gjort stor suksess spesielt med sine moteinnlegg.

LES OGSÅ: Emilie (13) danker ut Lene Alexandra

Nå har sponsorene begynt å melde seg.

- Jeg har fått noen henvendelser fra mindre firmaer som ønsker å sponse meg med produkter og penger dersom jeg skriver om produktene på bloggen. De ønsker også reklame på siden min, forteller Emilie til fagbadet journalisten.no.

Takker nei til penger

13-åringen legger ned mye tid og stor innsats i bloggen sin - gjennomsnittlig bruker hun hele tre timer hver dag på bloggen, fortalte hun Ringerikes Blad nylig.

Likevel har hun foreløpig valgt å takke nei til sponsorene, og hevder tilbudene har vært for dårlig. De annonsene som ligger på siden hennes i dag, tjener hun ikke penger på selv, men til fagbladet forteller hun at det er ting i emning som gjør at hun snart kan tjene penger på bloggen.

Advarer mot blogg-sponsing

NRK-advokat Jon Wessel-Aas frykter snikreklame i norske blogger, og har ifølge journalisten.no tatt til orde for at Forbrukerombudet skal se nærmere på koblingene mellom bloggere og sponsorer. Samtidig har byråleder Marius Myhrvold i Colt PR uttalt til bladet at sponsorene må tenke seg om et par ganger før de kontakter Emilie Nereng med tilbud, ettersom hun er såpass ung.

Emilie sier selv at hun mener det er viktig å ta forbehold når annonsører og sponsorer tar kontakt for å få bloggerne med på laget.

- Det spørs også litt hvor langt opp på blogglisten man er. Hvis man er blant de topp 25, så ville jeg ikke hoppet på det første og beste tilbudet. Min erfaring er at man ofte får bedre tilbud hvis man venter litt, sier hun.

Har fått merke baksiden

Den unge blogg-kjendisen har allerede fått merke at det ikke bare er positivt å bli nettopp det.

- 90 prosent av alle kommentarer på bloggen er positive, men jeg har den siste tiden opplevd både at noen utgir seg for å være meg og at de sprer falske rykter på nettet. Dette er jo ikke noe moro, sier hun til journalisten.no.

I et innlegg på bloggen sin, forteller hun blant annet om en annen blogger som hevder at de to er "Nettkjærester."

- Dette er bare ekkelt, skriver hun.

Dette er topp 10 på blogg.no: