Det er viktig å gjøre en forskjell

Kampen for rettferdighet: 17 åringen vil fortsette å informere andre om konsekvensene for mobbing i fremtiden. Foto: Gina Clausen Karlengen

Kampen for rettferdighet: 17 åringen vil fortsette å informere andre om konsekvensene for mobbing i fremtiden. Foto: Gina Clausen Karlengen

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Nora Reneflot Thoresen er bare 17 år, men viser allerede et stort engasjement for andre.

DEL

Nora var blant de 21 kvinnene som var nominert til «Årets kvinnelige forbilde» i Ringerike. Selv var hun overrasket over nyheten.

– Det var mamma som fortalte meg om nominasjonen. Jeg trodde ikke på henne da og det gikk heller ikke opp for meg før noen dager senere. Det var vanskelig å forstå hvorfor noen ville nominere meg til en slik pris, forteller Nora.

LES OGSÅ:

Hyggelig overraskelse

Nora mener selv at hun ikke kan sammenlignes med de andre kvinnene som var nominert.

– Disse kvinnene som var nominert hadde så sterke historier og har opplevd så mye, at jeg ble en av dem var helt uvirkelig! Det beste er at vi gjør det vi gjør for godhetens skyld og ikke for oss selv!

LES OGSÅ: – Hun har utgjort en forskjell

Tilfeldighet

Nora Reneflot Thoresen jobber med informasjon om mobbing via Elevorganisasjonen i Oslo.

– Det var en tilfeldighet at jeg ble med i Elevorganisasjonen. Jeg var på et møte og der ble vi oppfordret til å engasjere oss. Jeg skulle egentlig ikke være der den dagen, men fikk vite under møtet at det var et åpent verv som jeg valgte å stille som kandidat til, sier Nora.

Hun måtte holde en valgtale foran 200 personer der hun fortalte om mobbing.

– Jeg fortalte blant annet at jeg vil jobbe for en bedre fremtid for elevene i Oslo (hennes nåværende fylke), og hvis vi klarer å stoppe mobbing og informerer alle om mobbing og hva konsekvensene inneholder, så kan vi hjelpe hverdagen til mange elever, sier hun.

– Jeg fortalte også at jeg slet med mobbing og at jeg vet forskjellen på en god og dårlig skole, fortsetter hun.
 

Psykisk helse

Nora ble valgt og fikk et verv som jobbet for psykisk helse og mot mobbing.

– Jeg reiser rundt og snakker med mennesker i skoleklasser. Første jobben min var på Sagene ungdomsskole, og noen uker senere var det en som kom bort til meg og fortalte at det hadde endret seg! Historien min har ikke vært lett og det er noe jeg må leve meg hver dag, men at min historie faktisk hjelper andre, det er det jeg bryr meg mest om og er glad for!
 

Opprettet organisasjon

Hun har lenge vært engasjert i homofile og lesbiske sine rettigheter. Derfor opprettet hun, i fjor, sammen med noen venner organisasjonen Oslokomiteen.

– Det er ikke mange uker siden vi ble en offisiell organisasjon. Amnesty og Helsingforskomiteen har anerkjent oss, delt nettsiden vår og flere av sakene våre.

– Vi er veldig stolte av hva vi har fått til. Et av våre prosjekt, «Prosjekt Iran», omhandler homofiles rettigheter i Iran. Vi har klart å gjøre en stor forskjell, fortsetter hun.
 

Årets kampanje

Årets kampanje, som starter i april, kaller de for «Blodkampanjen».
Den handler om at alle skal kunne få gi blod uavhengig av seksuell legning.

– Jeg tror det er noe av det beste jeg har gjort. Jeg kan ikke være mer stolt av den lille organisasjonen vår. Det er gøy å se at så store organisasjoner som Amnesty anerkjenner oss!

Dette er Nora R. Thoresen:
 

Nominert blant de 21 representantene til «Årets kvinnelige forbilde» i Ringblad.
Jobber med informasjon om mobbing via Elevorganisasjonen i Oslo.
Jobber for en bedre fremtid for elever i Oslo.
Kommer fra Tyristrand.
Engasjert i rettigheter for homofile og lesbiske.
Opprettet organsisasjonen Oslokomiteen.
Organisasjonen er annerkjent av Amnesty og Helsingforskomiteen.
Årets kampanje, «Blodkampen», handler om at alle skal kunne få gi blod, uavhengig av seksuell legning.


LES OGSÅ: Takketalen til Kathrine Dahle Wavold 

Artikkeltags