– Vi savner butikker for ungdom på Søndre torg

VIL BRUKE TORGET: Hanne Opseth (17) og Ragnhild Stensrud (17) skulle gjerne handlet mer på Søndre torg, men savner flere ungdomsbutikker.

VIL BRUKE TORGET: Hanne Opseth (17) og Ragnhild Stensrud (17) skulle gjerne handlet mer på Søndre torg, men savner flere ungdomsbutikker. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Hanne Opseth (17) og Ragnhild Stensrud (17) kunne ønske det var flere butikker for ungdom rundt Søndre torg i Hønefoss. Ringerike næringsforening jobber med saken.

DEL

PulsAltfor få handler på torget. Derfor blir butikker nedlagt, mener Hanne Opseth (17) og Ragnhild Stensrud (17).

Flere ungdomsbutikker

Ragnhild handler sjelden på torget, fordi det er ikke så attraktivt for henne når det er få butikker som tiltrekker ungdom.

– Jeg handler sjelden utenfor Kuben, fordi jeg føler det ikke er så mye å handle for oss ungdom, sier Ragnhild.

Hvis hun skulle brukt butikkene rundt Søndre torg mer, burde det vært flere ungdommelige butikker der, som for eksempel Levi’s-butikk og butikker som selger andre lignende klesmerker. Hun har noen tanker om man kan gjøre for å gjøre Søndre torg mer attraktivt.

– Det burde blitt mer koselig der og det burde være flere tilbud for ungdommen, og ikke bare ha hobbybutikker og barer der. For, hvis flere ungdommer hadde handlet der hadde det blitt mer liv. Det kunne resultert i at flere hadde handlet der, sier hun.

UNGDOMSBUTIKKER: Hanne Opseth (17) og Ragnhild Stensrud (17) ønsker flere ungdomsbutikker på Torvet.

UNGDOMSBUTIKKER: Hanne Opseth (17) og Ragnhild Stensrud (17) ønsker flere ungdomsbutikker på Torvet. Foto:

Foretrekker gågater

Hanne handler heller ikke særlig ofte ved Søndre torg, men når hun først handler der, drar hun kun innom bakeriene.

– Jeg synes det er for få tilbud for oss unge der. Det burde vært flere ungdomsbutikker der, sier hun og fortsetter:

– Egentlig foretrekker jeg å handle i gågater, fordi det er mer koselig enn på kjøpesentre, men kun hvis de er innholdsrike. Akkurat som situasjonen i Hønefoss er nå foretrekker jeg å handle på Kuben framfor på torget, sier hun.

JOBBER MED SAKEN: Monica Odden Myklebust (RNF), ønsker at sentrum skal ha noe å tilby alle aldre.

JOBBER MED SAKEN: Monica Odden Myklebust (RNF), ønsker at sentrum skal ha noe å tilby alle aldre. Foto:

Jobber med prosjekt

Monica Odden Myklebust (39) fra Ringerike Næringsforening har nylig holdt på med et forprosjekt for et hovedprosjekt de skal i gang med etter nyttår. Prosjektet omhandler byutviklingen i forbindelse med ungdommen. Målet med dette prosjektet er å gjøre Hønefoss som helhet så attraktivt at det appellerer til ungdommen, og spesielt Søndre torg.

De har hatt med representanter fra ungdomsrådet på byvandring og i fokusgrupper med både studenter og ungdommer helt ned i 12- 13-årsalderen. Til den kvantitative undersøkelsen hadde de med de ned til 16 år.

BYUTVIKLING: Helene Halvorsen (RNF) ønsker engasjemnet fra de unge.

BYUTVIKLING: Helene Halvorsen (RNF) ønsker engasjemnet fra de unge. Foto:

Større markedsgrunnlag

Odden Myklebust forteller at det jobbes med nettopp dette temaet, men at det er noen utfordringer.

– Mange type kjeder slik som Levi’s og Starbucks som mange ønsker her i Hønefoss, krever et større markedsgrunnlag, altså flere innbyggere enn det vi har i Hønefoss i dag. Derfor er vi opptatt av å blant annet jobbe på flere fronter samtidig, gjøre byen tilgjengelig, sørge for at det er arrangementer og møteplasser som er morsomme for alle aldersgrupper, og at vi kommuniserer og informerer godt om det som skjer, sier Odden Myklebust.

Hun sier også at det vil bli en stor og viktig jobb å fylle sentrum med attraktivt innhold – altså butikker, spisesteder og annet som de som bor i og rundt byen ønsker seg.

RNF har planer om å gå i gang med et samarbeid med kommunen, gårdeiere og de som driver butikk i sentrum i dag.

IKKE FOLKSOMT: På Torvet er det sjeldent folksomt.

IKKE FOLKSOMT: På Torvet er det sjeldent folksomt. Foto:

Bra samarbeid

Odden Myklebust og Halvorsen mener de har et veldig godt samarbeid med blant andre Kuben, og at de skal i gang med å tilby en bredde, altså sånn som Sandvika har. RNF er i gang med å tilfredsstille ungdommenes ønsker, og mener de har etablert et godt samarbeid mellom ulike aktører i byen.

– At vi har klart å etablere et såpass bra samarbeid med ulike aktører, mener vi at er et veldig godt utgangspunkt for å få til noe, avslutter Odden Myklebust.

LES OGSÅ:

Artikkeltags