Det beste Mathias (16) vet er å sladde med bil

DRIFTING: Mathias Nordengen (16) har alltid hatt en bilinteresse og driver med den ikke så kjente sporten drifting.

DRIFTING: Mathias Nordengen (16) har alltid hatt en bilinteresse og driver med den ikke så kjente sporten drifting. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Har du hørt om drifting? Mathias Nordengen (16) har det som fritidsinteresse.

DEL

      I samfunnet vi lever i har mange ungdommer muligheten til å holde på med akkurat det de har lyst til på fritiden. Alt fra musikk og dans, til ulike sporter. Noen av ungdommene holder på med litt unike fritidsaktiviteter, Mathias Nordengen (16) er en av disse – han driver nemlig med den ganske ukjente sporten drifting.


Drifting er å sladde kontrollert med bil. For å kunne gjøre dette må du ha ganske god kontroll og kjenne bilen du kjører. Alle vet at dette er en sport som er vanskelig å mestre de første gangene man prøver, sier Mathias.

Alltid hatt bilinteresse

Puls– Helt fra da jeg var liten har jeg vært interessert i bil. Jeg hadde bilspill på PlayStation som jeg har spilt mye oppigjennom årene. I tillegg kjøpte jeg et eget byggesett til en radiostyrt bil da jeg ble litt eldre. Det var vel derfor ikke en overraskelse for noen i familien min da jeg startet med drifting.

Jeg startet selv med sporten for omtrent 1,5 år siden, etter jeg prøvde det ut på Driftingskolen. Der kan man betale for diverse kurs som har en fast pris, slik at en ikke behøver å betale ekstra hvis man vraker en bil.

Mathias forteller videre at hans egen bil er en Toyota Chaser JZX100, som han valgte grunnet en god motor. For å drive med drifting trenger man en god motor og mye hestekrefter.

Dyr affære

– Drifting kan være noe dyrt å holde på med, spesielt med tanke på dekk og bensin. Siden sporten tross alt går ut på å sladde, blir jo dekkene selvfølgelig slitte og ødelagte mye fortere enn på en bil man bruker i hverdagen.

– Bilen min er ganske solid, men jeg har hatt diverse problemer før arrangementer. For eksempel da jeg var i Egersund: Clutchen min røk etter første runde, og jeg måtte da bli taua av banen. Det var jo litt kjedelig, for vi hadde kjørt i 10 timer for å komme oss dit. Nå gleder jeg meg til NM-runden i Skien, hvor jeg ikke har planer om å vinne, men få en god kvalifisering, sier han.

SOSIALE MEDIER: Mathias har sin egen Facebook side kaldt "MGN Drifting" hvor han deler mye at de han driver med.

SOSIALE MEDIER: Mathias har sin egen Facebook side kaldt "MGN Drifting" hvor han deler mye at de han driver med. Foto:

Foreløpig er ikke sporten så stor i Norge, og det er derfor svært lite mediedekning om drifting. Om de ulike arrangementene hadde blitt filmet og sendt på TV, kunne muligens flere fått en interesse for sporten, mener Mathias.

Han nevner også at han har noen forbilder han beundrer innenfor sporten. En av dem er norske Fredric Aasbø som lever av drifting. Han kjører blant annet i USA og får være med i de aller største konkurransene i verden. Mathias drømmer selv om å kunne leve av drifting og få lov til å reise verden rundt.

For å kunne holde på med det jeg gjør er jeg avhengig av å ha mennesker rundt meg som kan hjelpe til. Derfor er familien min en stor grunn til at jeg kan drive med drifting.

Mathias forteller videre at hans nærmeste familie, foreldre og brødre, er teamet hans og er de som drar sammen med han på arrangementer. Når han kjører får han ikke lov til å skru på bilen selv, da han har på seg kjøredressen sin. Derfor er det far og bror som hjelper til som mekanikere på de ulike arrangementene.

Hjelpsom familie

– Familien min er veldig støttende og interessert i hva jeg driver med. Selv om begge foreldrene mine alltid har hatt en bilinteresse, ble den nok enda større da jeg begynte med drifting.

Den 1. september deltok Mathias på Ringeriksdagen med sin egen stand. Her hadde de stilt ut bilen, slik at folk kunne se den. I tillegg var det satt opp en drifting-simulator, så de som var interesserte fikk prøve seg på sporten.

– Jeg deltok på Ringeriksdagen for å muligens kunne få noen nye sponsorer. Det er viktig med sponsorer når jeg driver med en litt dyr sport. Jeg hadde også syntes det ville vært gøy om noen andre i nærområdet holdt på med det samme. Da kunne vi hjulpet hverandre.

FAMILIE: Mathias får god støtte av familien sin.

FAMILIE: Mathias får god støtte av familien sin. Foto:

Hvis det er noen i nærområdet som ønsker å starte med drifting synes Mathias de skal gå for det. Selv om det til tider kan være dyrt, spesielt hvis motoren streiker, forteller han at han syntes det er verdt det. Om noen ønsker å begynne er det mulig å spørre han om tips, selv om han er relativt ny i sporten selv.

Mathias har sin egen side på Facebook, kalt «MGN Drifting». Her poster han diverse innlegg og deler hva som skjer på de ulike arrangementene han deltar på, i tillegg til oppdateringer fra verkstedet når han jobber.

LES OGSÅ:


Artikkeltags