Terningkast 4: Jorda rundt på seks steg – ikke helt fulltreffer | Silje Garpestad

Silje mener serien er spennende, men bekymrer seg mest for miljøet.

Silje mener serien er spennende, men bekymrer seg mest for miljøet. Foto:

Av

Den forholdsvis nye serien på NRK, hvor den første episoden ble sendt på TV i midten av november, skal vise hvordan den kjente teorien «six degrees of separation» fungerer.

DEL

PulsTeorien som det blir gjort et forsøk på å bevise er hvordan alle kan kolbes sammen ved hjelp av seks bekjentskaper. Det vil si at det bare er seks ledd mellom deg og en hvilken som helst annen person på jorda.
 

Utallige land og unike mennesker

Det er nettopp dette den nye serien på NRK, «Jorda rundt på seks steg», prøver å bevise.

Med to nye programledere i hver episode skal de til slutt komme fram til en kjendis, ved hjelp av seks bekjentskaper. De reiser til spennende land som Kirgisistan og USA, hvor de snakker med mange ulike mennesker. I programmet møter man blant andre kjendisene Nicolay Ramm og Sophie Elise Isaksen.

Kult konsept

Konseptet for programmet er kult, og jeg synes det er bra at NRK kommer med noe som dette – da kanalen ofte blir sett på som litt «umoderne». Selv hadde jeg aldri hørt om denne teorien før, men det er veldig fascinerende at dette kan være tilfellet i mange sammenhenger.

I løpet av episodene blir det også fortalt små fakta om hvor de er og hva som har skjedd der. Faktaene kommer ofte litt unaturlig og er veldig detaljert, og man skjønner fort at dette ikke er noe programlederne kan fra før av. Allikevel er de nyttige, og det er for så vidt fint å kunne lære litt selv om det er et underholdningsprogram.

Programmet kom nok på litt feil tidspunkt – vi er jo midt i en debatt om klima. Det er mye snakk om klimakrisen, og hva vi må gjøre og ikke gjøre. Derfor føles det litt feil å se på et program hvor de tar 5 flyturer og konstant kjører bil, og det bare i løpet av noen få dager. Selvfølgelig ville ikke programmet vært foruten all denne reisingen, fordi det er nettopp dette det handler om.

Dessverre ikke fulltreffer

Alt i alt er dette programmet spennende, og jeg digger at vi får se flere ulike land og mennesker. Men jeg synes det blir mye reiser fram og tilbake, som skaper en miljødebatt, men også spørsmål om hvordan de hadde råd til alt dette. Alle har forskjellige meninger, og jeg tror derfor man må sjekke ut programmet og forme sine egne tanker. For min del blir jeg dessverre sittende og tenke på hva konsekvensene av dette programmet er.

LES OGSÅ: Skam Bloopers - Gøy! | Eli Skotte Hansen

 

Artikkeltags