Gå til sidens hovedinnhold

Terningkast 4«Russ 2018»: Et sannferdig bilde av russetiden

Artikkelen er over 3 år gammel

Ina anmelder de to første episodene av serien «Russ 2018».

Nå som det snart gryr av vår, og kalenderen nærmer seg mai, er det naturlig at det kommer til å dukke opp flere og flere saker som den både elskede og hatede russetiden. I år, som i fjor, har Viafree lansert sin nye serie om den noe trøblete veien til «RT», «Russ 2018».

Serien består av 30 minutter lange episoder, der vi får et eksklusivt innblikk «behind the scenens» i fire russebussers utvikling igjennom året.

Vi følger Thea, Marie og Emma på bussen Bounce, Sebastian, Kasper og Daniel på bussen Bender og kjæresteparet Cristian og Emilie som er på respektive Dapper Dan og Therapy. Alle bussene er fra Oslos beste vestkant, inkludert Nordstrand.

I motsetning til i fjor, der vi hopper rett inn i russetiden, får vi i år se hvordan «russe-konsept» fungerer, og følger dem i over en seks måneders periode.

Serien tar opp alt fra økonomi, til dekk-vors, til skolehverdag til typisk gutte-jente drama, som det er mye av i ungdommenes hverdag.

Selv om man merker godt at enkelte scener er litt vel godt iscenesatt, og virker kanskje uekte og tilgjorte, viser de to første episodene et sannferdig bilde av russetiden. Dette både på godt og vondt, og jeg tror de fleste vil ha en klar hat/elsk- mening om denne serien.

Den belyser noe som har tatt en stor del av søkelyset både i samfunnet og i media de siste årene, og det er nok både viktig og interessant for mange at man viser fram en slik side, av den tilsynelatende veldig overfladiske, russetiden.

Ny episoder blir lagt ut på nett hver tirsdag.

LES OGSÅ:

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.