Produsent: Lauren Gussis

Medvirkende: Dallas Roberts, Debby Ryan, Kimmy Shields

Sjanger: Komedie, Drama

Utgivelsesår: 2018

«Fatty-Patty»

Den viktigste karakteren i serien, Patty Bladell, spilt av Debby Ryan, fikk mye oppstyr i mediene før den ble lansert på Netflix i starten av August. Da folk rundt om i verden fikk se traileren for den nye serien, ble det fort lagt merke til karakteren Pattys transformasjon. Flere mennesker mente dette var en form for «fat shaming». Selv syntes jeg at alt ved transformasjonen og karakteren er humor. Det er viktig å sette alvorlige ting litt på spissen, slik at det ikke blir altfor mye negativitet rundt lignende temaer.

Hevn

I serien er det også mye fokus på Pattys hevngjerrighet, derav seriens navn «Insatiable», som betyr umettelig på norsk. Karakteren finner ut at som en slank jente, er det ikke lenger noen som kommenterer noe ubehagelig om kroppsvekten hennes. Dette gjør at hun ønsker hevn mot alle menneskene som sa eller gjorde noe vemmelig mot henne da hun hadde en større og tyngre kropp.

Positivt utfordrende

Jeg syntes serien tok for seg et tema som er vanskelig å utfordre på en positiv måte, men klarte det allikevel uten å latterliggjøre noen. Med mye bruk av overdriving, blir ikke temaet gjort narr av på en ekkel måte, men laget om til noe humoristisk og en smule virkelighetsfjernt. Til tross for alt dette, synes jeg serien blir litt kjedelig å se på i lengden – grunnet at den ikke er noe jeg vanligvis foretrekker å se på. Episodene har mange uforventede vendinger og interessante hendelser, og jeg vil derfor si at mange vil finne denne serien svært underholdende.

LEG OGSÅ: