«Planet Plast»: – Kan endre på det altfor lille engasjementet rundt plastbruk

Illustrasjonsfoto: "Planet Plast" er en ny serie på NRK som setter fokus på plastproblemet.

Illustrasjonsfoto: "Planet Plast" er en ny serie på NRK som setter fokus på plastproblemet. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Er plast et problem? Serien «Planet Plast» har fokus på akkurat dette.

DEL

PulsI en ny serie på NRK kalt «Planet Plast», tar programleder Line Elvsåshagen deg med på en reise gjennom Norge, både på land, under vann og under bakken. Vi skjønner fort at plast finnes så å si overalt. Vi bruker plast nesten hele tiden uten at vi nødvendigvis er klar over det. Selv der vi ikke kan se det som for eksempel gummi, innpakning eller i klær, finnes det mikroplast (plastbiter på under 0,5 cm) som er spredd overalt - fra blant annet bildekk.

Det store problemet som blir tatt opp gjennom de fire episodene er hvordan plasten til slutt havner i havet, og hvordan dette påvirker dyrelivet. Programmet har fokus på et problem vi kanskje ikke ante fantes og i hvert fall ikke visste hvor langt hadde gått.

Plasten har allerede tatt mange dyreliv, og fortsetter det i det tempoet det går nå, vil det i løpet av 2050 være mer plast enn dyr i havet regnet i vekt.

Serien «Planet Plast» viser hvor lagt vi allerede har latt «plastproblemet» gå, men vi får og se at det er mange der ute som jobber for å stoppe oss før det er for sent. Det finnes løsninger, men det er fortsatt for lite engasjement rundt temaet.

Dette kan forhåpentligvis «Plast Planeten» endre på.

Eline har sett serien "Planet Plast".

Eline har sett serien "Planet Plast". Foto:

LES OGSÅ:

Artikkeltags