Terningkast 6: «Voicenotes» tar deg med på en følelsesladet berg-og-dal bane

Nora gir høyest mulig terningkast til det nye albumet til Charlie Puth.

Nora gir høyest mulig terningkast til det nye albumet til Charlie Puth. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Nora har hørt på det nye albumet til Charlie Puth, og mener det innfrir med glans.

DEL

PulsDen 11. mai kom 26-åringen Charlie Puth ut med albumet «Voicenotes» som inneholder blant annet låten «Attention» som ble sluppet i April i fjor. New Jersey-gutten ble kjent gjennom YouTube og har blitt svært populær gjennom låter som «See you again» og «We don’t talk anymore». Dette er hans andre album, og han sier selv at han har unngått kjærlighetsballader denne gangen.

Temaet kjærlighet har han derimot ikke gått bort fra.

Stilen har tidligere vært melankolsk og følsom, og nettopp det er også hans nyeste album. Han skildrer ensomhet og lengsel på de vakreste måter, og vi blir tatt med på en følelsesladet berg-og-dalbane gjennom albumets ulike lydspor. Det er anger, desperasjon og kjærlighetssorgens mange stadier, som treffer deg rett i hjertet.

Albumet starter med selvtillit i låter som «Attention» og «The way I am». Disse låtene er fengende poplåter du kan synge med til og har et høyere tempo.

Så går vi dypere følelsesmessig og sangene blir mørkere. Tristere. Ærligere. Spesielt låten «If you leave me now» som er strippet for overflødige lyder og bakgrunnsmusikk. Det er fokus på Charlies såre stemme og budskap. Og alt er veldig personlig.

Så går tempoet opp igjen, stemningen blir lettere. Plutselig er situasjonen snudd i «Slow it down», og artisten er ikke lenger et offer for et knust hjerte. Sangen er heller et unntak enn regelen, for albumet slutter med sin såreste, mest personlige låt «Through it all».

En ballade bestående av kun piano og vokal. Man sitter igjen med en klump i magen når det hele er over og Charlies stemme dør ut.

Jeg hadde høye forventninger til dette albumet, ettersom de tidligere sangene hans har vært store hits. Alt i alt innfrir «Voicenotes» med glans. Charlies herlige stemme og de fine melodiene gjør de 13 sangene unike på hver sin måte. Variasjonene i melodier og rytmer beriker albumet, samtidig som det er en tydelig rød tråd. Dette er låtene du setter på når du er alene med tankene og alt er vondt.

For er det noe Charlie kan, så er det å sette ord på følelsene.

LES OGSÅ:

Artikkeltags