Terningkast 5: «Jævla homo»: En viktig serie

Skribent Karin gir serien «Jævla homo» en femmer på terningen.

Skribent Karin gir serien «Jævla homo» en femmer på terningen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

«Folk er mer enn bare en jævla homo». Les hvorfor skribent Karin gir den viktige serien fem øyne på terningen.

DEL

Puls - anmeldelse Utgiver: NRK, høsten 2017

Sjanger: Dokumentar

Medvirkende: Gisle A. Gjevestad Agledahl

– Det er ikke lenge siden jeg ikke turte å holde kjæresten min i hånda når vi gikk ute på gata. Da gikk jeg stille i gangene og jeg holdt meg unna alt som var «homo». Jeg var redd for å bli satt i bås og klarte ikke å være glad i hele meg.

Slik starter Gisle A. Gjevestad Agledahl sin tale på Oslo Pride i år. Han har gjennom serien «Jævla homo» fått et nytt syn på sin legning og det siste spranget var å tale under prideparaden i Oslo.

«Jævla homo» er en dokumentarserie i fem deler på NRK, hvor Gisle utfordrer seg selv og sin oppfatning om homofili. Han utforsker sex, kjønnsidentitet og stigmaer rundt det å være skei. Småklein og sjenert møter Gisle mennesker som utfordrer ham, og gir ham et nytt syn på sin identitet. Hver episode tar opp et nytt tema rundt det å være homofil, alt fra Drag Queens til skeive idrettsutøvere.

Han tar oss med på en reise gjennom skam, frykt, aksept og kjærlighet, og viser at det fortsatt er vanskelig å være homofil i 2017.

Serien har en høyst viktig tematikk, men den når kanskje ikke helt ut til publikummet som var ment, nemlig skeiv ungdom. Men den har overrasket meg positivt. Jeg trodde «Jævla homo» var en klisje fra ende til annen, noe den faktisk viste seg å ikke være. Den fikk meg til å tenke igjennom mine egne fordommer, og jeg oppfordrer alle til å se serien, fordi den er viktig. Som Gisle selv sier, folk er mer enn bare en jævla homo.

LES OGSÅ: «Blade Runner 2049»: Tettpakket med uventa vendinger og avsløringer

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.