I 2009 sjarmerte unge Alexander Rybak hele Norge med fiolinspill og den egenkomponerte låten «Fairtytale». Rybak slo Tone Damli ned i støvlene i Grand Prix og gikk helt til topps i Eurovision Song Contest. Etter nesten ti år med halvveis suksess rundt om i Europa er han tilbake i 2018s Grand Prix. Han gikk atter en gang av med seieren med sangen «That’s how you write a song», men jeg er usikker på om det er sånn her jeg ville skrevet en sang.

Sangen er en klassisk Grand Prix sang, fengende med en gang, men du blir fort lei. Vi får høre en ny funky versjon av Alexander Rybak som får oss til å glemme at det er samme artisten som imponerte oss på scenen med fiolinen i 2008.

Selv om Rybak har blitt noen år eldre siden sist vi hørte fra han, så slår det meg at «herme»-opplegget i sangen er litt barnslig. En utvikling som virker litt pussig med tanke på at han har blitt eldre.  

Alexander Rybak har definitivt utviklet seg som artist siden forrige gang han vant Grand Prix. Han har blitt en mer funky artist som viser en tøffere side av seg selv. Men utviklingen er kanskje litt mer på det vonde enn det gode. Han skiller seg ikke like mye ut som før, og overraskelsesmomentet med fiolinen er allerede brukt opp.

Dom: Det blir vanskelig å toppe forrige seier. Han rekker rett og slett ikke helt opp til sitt eget eksempel. Teit, eller 4

LES OGSÅ: «Nation of Two» – Kjent- og sår Vance Joy-stil