– Vi glemmer ikke disse TV-opplevelsene fra 2018 | Karoline Hedels Setra

GODE FILMER OG SERIER: Det er noen filmer og serier som kom ut i slutten av 2018 som vi bare ikke glemmer.  Illustrasjonsfoto: Karoline Hedels Setra

GODE FILMER OG SERIER: Det er noen filmer og serier som kom ut i slutten av 2018 som vi bare ikke glemmer. Illustrasjonsfoto: Karoline Hedels Setra Foto:

Av

2019 er godt i gang, men man kan fortsatt ikke glemme tre av de mest omtalte filmene og seriene som kom mot slutten av 2018 på strømmetjenesten Netflix. You, Bird Box og Black Mirror: Bandersnatch har blitt mye omtalt blant ungdommen nå på nyåret, og det av god grunn.

DEL

Puls

You

Første episode: 9. september 2018 (Netflix – 26. desember 2018)

Skapere: Greg Berlanti og Sera Gamble

Sjanger: Romantisk- og krimserie

Kanaler: Lifetime og Netflix

Aldersgrense: 16+

You er en amerikansk psykologisk thrillerserie som består av en sesong med ti episoder totalt. Serien er basert på boken med samme navn, skrevet av Caroline Kepnes som ble utgitt i 2014.

You handler om Joe Goldberg som er sjef for bokhandelen Mooney´s og forfatter-studenten Guinevere Beck også kjent som Beck. De møtes en dag når Beck kommer innom bokhandelen til Joe. Joe får et godt øye til Beck og når han er kommet hjem, søker han opp navnet hennes på internett og ser at alle kontoene hennes på sosiale medier er offentlige.

Han klarer dermed å få skaffet seg nok informasjon til å finne ut av hvor hun bor, hvor hun gikk på universitet, hvor hun skal være den kvelden og mye mer.

Joe vet nå nesten absolutt alt om Beck og utvikler seg til å bli en «stalker». I skyggene klarer Joe å endre Beck sitt liv litt etter litt og klarer til slutt å få henne i sin hule hånd. Han gjør alt for at det alltid skal forbli slik uansett hva eller hvem som står i veien for dem. En av grunnene til at You slår så godt an er fordi man får sympati for Joe og hvordan han tenker for å kunne få Beck.

Stalker (ordforklaring)

Stalking er en sykelig og tvangsmessig opptatthet eller besatthet av en annen person og innebærer at denne personen blir forfulgt og utsatt for uønsket oppmerksomhet og annen plagsom atferd.

Kilde: wikipedia

Bird Box

Lanseringsdato: 13. desember 2018

Regissør: Susanne Bier

Sjanger: Sci-fi og fantasy

Kanal: Netflix

Aldersgrense: 16+

Bird Box er en amerikansk Sci-fi film som varer i to timer og fire minutter. Filmen er basert på boken med samme navn, skrevet av Josh Malerman som ble utgitt i 2014. Bird Box handler om en voksen kvinne ved navn Malorie og to barn ved navn Boy og Girl.

Filmen starter midt i handlingen hvor de har i oppdrag å komme seg ned elven med båt og blind for øynene, og det er ikke lov til å ta det av seg ved noen omstendigheter.

Historien hopper tilbake fem år hvor vi møter Malorie som er gravid og søsteren hennes Jess. En epidemi har utviklet seg i Europa, noe som resulterer i at hvis mennesker ser en skikkelse får de se sin største frykt som resulterer i at de tar livet av seg selv, og skaper kaos i byene.

Denne epidemien kommer også til USA hvor Malorie befinner seg og skaper mye kaos og dødsfall. Hun flykter til et hus hvor andre oppholder seg og de dekker til alle vinduene slik at de ikke får sett denne skikkelsen.

Gjennom mange prøvelser vandrer de ut med bind for øynene for å kunne overleve. Parallelt til dette følger man Malorie sin farlige reise sammen med Boy og Girl nedover elven.

Black Mirror: Bandersnatch

Utgivelsesdato: 28. desember 2018

Regissør: David Slade

Sjanger: Drama-, Sci-fi- og fantasyserie

Kanal: Netflix

Aldersgrense: 16+

Black Mirror: Bandersnatch er en interaktiv film laget av Netflix. En interaktiv film går ut på at seerne kan være med på å bestemme utfallet av historien.

I Black Mirror: Bandersnatch dukker det opp to alternativer til ulike veier man kan gå i løpet av historien og alle valgene man tar har en viktig rolle i hvordan historien vil utarte. Det er et valg som kommer nederst til høyre på skjermen og ett til venstre. I tillegg har man en tidsbegrenset periode å svare på.

Ifølge Netflix selv er det fem mulige utfall av historien som man kan komme fram til, men de har også sagt at det er en sjette, men at den er vanskelig å finne. I Black Mirror: Bandersnatch er handlingen satt til 1984, hvor vi møter nitten år gamle Stefan som er spillutvikler og faren hans. Man er med i hans hverdagslige liv, ved et unntak av at det er oss seere som bestemmer hva han skal gjøre.

Denne type film skaper også mye snakk og forundring rundt hva for eksempel andre venner har fått som utfall av historien.

LES OGSÅ:

Artikkeltags