Terningkast 5: Mordene i Kongo: – En litt uvanlig filmopplevelse

SPENNENDE:  -Det er en litt uvanlig spenningsoppbygning, da det ikke er et spesielt klimaks i filmen Mordene i Kongo, mener Eli Skotte Hansen.

SPENNENDE: -Det er en litt uvanlig spenningsoppbygning, da det ikke er et spesielt klimaks i filmen Mordene i Kongo, mener Eli Skotte Hansen. Foto:

Av

Historien om Joshua French og Tjostolv Moland har blitt film og vises nå for det norske folk. Filmen er basert på en sann historie fra da French og Moland, to nordmenn, ble fengslet i Øst-Kongo, våren 2009.

DEL

PulsTittel: Mordene i Kongo

Distribusjon: Nordisk Film

Sjanger: Drama

Norgespremiere: 27.10.2018

Joshua French og Tjostolv Moland er to norske soldater som drar til Afrika hvor de har et oppdrag, og drar til diamantbyen Kisangani. De skaffer seg en sjåfør og kjører i en pickup mot Uganda, hvor de på kjøreturen blir angrepet i et bakhold.

Sjåføren deres blir drept, og de lemper ut liket og kjører videre inn i jungelen. Nyheten om at deres innleide sjåfør er funnet drept, blir spredt fort, og noen døgn etter blir French arrestert av etterretningen i Kongo, mens Moland melder seg inn selv senere.

De blir begge dømt til døden, og er fengslet i Kongo.

I virkeligheten er historien svært omdiskutert, og det er ikke sikkert hva som skjedde. I filmen blir de framstilt som to eventyrlystne unge menn, som drar til Kongo for å oppleve. Vi følger historien kun fra deres perspektiv, og vi får heller ikke vite hva som skjer i Norge. Derfor kan filmen være litt forvirrende og uklar om man ikke vet noe om det fra før. Poenget med filmen er nok ikke å få fram sannheten, eller vise det store bildet, men heller hvordan French og Moland opplevde fengselet.

Det er en litt uvanlig spenningsoppbygning, da det ikke er et spesielt klimaks. Spenningen er mer eller mindre lik gjennom de to timene og det kan bli noe kjedelig i lengden.

Det er likevel en interessant film, og spennende og følge hovedkarakterene og hvordan de blir påvirket av det kongolesiske fengselet. Rent visuelt er det fine bilder, bra filmet, og skuespillerne er dyktige. Alt i alt er det en litt uvanlig film, men en spennende historie som er verdt å få et innblikk i.

UVANLIG: Skribent Eli synes Mordene I Kongo er en litt uvanlig film.

UVANLIG: Skribent Eli synes Mordene I Kongo er en litt uvanlig film. Foto:

LES OGSÅ:

Artikkeltags