Gå til sidens hovedinnhold

Terningkast 5Fantastic Beast: The Crimes of Grindelwald – Magien er tilbake

Artikkelen er over 2 år gammel

Den andre filmen i serien basert på Harry Potter har kommet på kino. Lever den opp til forventningene?

Medvirkende: Eddie Redmayne, Johnny Depp, Ezra Miller

Regissør: David Yates

Forfatter: J.K. Rowling

Filmserien med Newt Scamander som frontfigur viderefører historien om Harry Potter. Nå har den andre filmen kommet og vi har fått et dypere innblikk i universet som foregår rundt 70 år før vi møter Harry på Galtvort. I denne filmen, derimot, er mye av handlingen plassert rundt den onde skurken Grindelwald. Vi får svar på noen spørsmål fra den forrige filmen, men mange nye problemer og spørsmål blir introdusert.

Som den store Harry Potter-fan jeg er, skal det ikke mye til for å imponere meg. Det skal ikke mer til enn at jeg ser en tryllestav i denne filmen og godfølelsen er der. Det er ikke tvil om at magien er tilbake, for filmen imponerer med fabelaktige dyr, magiske scener med slåssing og nye hemmeligheter vi ikke visste om i denne universet. Men det kan bli litt for mye.

Det er veldig mye nytt som blir presentert i denne filmen og det er noe jeg vil kritisere. Det kan virke som det er et desperat forsøk på å imponere både gamle og nye fans for å få dem til å holde interessen. På den andre siden opplever jeg det som en motsatt virkning, der handlinger blir mer rotete.

Helhetlig er filmen uansett veldig bra. Så å si hele handlingen er fylt med action og spenning. Hvis man kjenner til universet, er det heller ingen tvil om at man sitter igjen med et sjokkert uttrykk etter filmen. For overraskende var den. Jeg gleder meg til neste film, og håper vi får svar på flere spørsmål der.

LES OGSÅ: Lady Gaga og Bradley Cooper gjennomfører med glans

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.