Terningkast 5: Noen må tørre å si det – forfatteren av Text On The Beach gjør det|Helene Nordrum Grun

TEXT ON THE BEACH: Puls gir boken et høyt terningkast.

TEXT ON THE BEACH: Puls gir boken et høyt terningkast. Foto:

Henrik Elvejord Borg (24) deltok på Ex On The Beach for å skrive en bok. I boken hans kan man lese om hvordan det er å delta på et slikt program.

DEL

PulsForfatter: Henrik Elvejord Borg (24)

Utgivelsesår: 2018

Sjanger: Dagbok

Sider: 195

Boken «Text On The Beach» ble nylig skrevet av realitydeltakeren Henrik Elvejord Borg. Sistnevnte valgte å delta i realityprogrammet nettopp for å skrive en bok, det får han nok igjen for nå.

I dagboken skriver han om livet før og på innsiden av et realityprogram. Han skildrer alt mulig rart som skjer både foran og bak kameraet. Det som gjør boken spesielt spennende å lese er delene hvor vi får vite hva som skjer bak produksjonen av en slik serie.

Jeg synes det er viktig at en bok som dette får plass i samfunnet. Noen må tørre å si det, og det gjør den nye forfatteren Borg. Unggutten belyser et tema som sjeldent blir snakket om.

Boken er godt skrevet med velformulerte ord. Dette er derimot ikke grunnen til at jeg velger å gi et såpass høyt terningkast.

Det brede ordforrådet til forfatteren skaper en god dynamikk for leseren, men til tider kan det virke litt unødvendig å beskrive enkeltting med slike kompliserte ord. Det er selve innholdet som trekker boken langt opp.

Jeg har ikke vært borti lignende litteratur som skildrer baksiden av et realityprogram før, i hvert fall ikke i Norge.

Det at Henrik Elvejord Borg tar initiativ til å skrive om og skildre stemningen rundt dette tabu-temaet synes jeg er viktig.

Jeg har også opplevd mange negative holdninger fra voksne som ikke er spesielt begeistret for reality. Disse fordommene er i seg selv motivasjon til å lese den nye dagboken som «stripper ned» et realityshow.

LES OGSÅ: – Gjennomført overlevelsesguide | Thea Våreid Sørensen

Artikkeltags