Gå til sidens hovedinnhold

Puls tar pulsen på: Skiskytteren Tuva Aas Stræte (17)

Artikkelen er over 2 år gammel

Tuva Aas Stræte (17) har blitt tatt ut til å være reserve i årets europeiske ungdoms-OL. Hun har aldri konkurrert i utlandet før, så hun har et håp om å få bli med til Bosnia i år.

Puls

– Hva er det du har blitt tatt ut til?

– Jeg ble tatt ut som reserve til europeisk ungdoms-OL. Det er utøvere som holder på med forskjellige vinteridretter som samles og konkurrerer, en gang hvert fjerde år, akkurat som vanlig vinter-OL. Det er bare 17- og 18-åringer – fire jenter og fire gutter fra Norge som er tatt ut i skiskyting.

– Hvor arrangeres det?

– I Sarajevo i Bosnia. Det er fire konkurranser, normal, sprint og mix-stafett. Siden jeg bare er reserve skal jeg foreløpig ikke gjøre noen ting, siden jeg bare er reserve, men jeg må være klar til å dra med en gang om noen blir syke før avreise.

– Hvor lenge har du drevet med skiskyting?

– Jeg har drevet med skiskyting siden høsten 2013, så dette er min sjette sesong som skiskytter. Før drev jeg med langrenn, som gjorde at jeg også ville prøve skiskyting.

– Hvorfor ble du valgt ut?

– Det var to løp, hvor de beste ble tatt ut til ungdoms-OL, og jeg gjorde det egentlig ikke så veldig bra, men godt nok til å bli reserve. Om det hadde vært optimale løp, hadde jeg kanskje vært med.

– Gleder du deg?

– Jeg gleder meg jo veldig hvis jeg får lov til å dra, men kan ikke håpe for mye, for det er jo ikke sikkert. Kan jo ikke håpe på at noen blir syke heller.

– Har du vært med på noe lignende før?

– Nei, jeg har aldri vært med på noe lignende, og heller aldri konkurrert i utlandet.

– Pepsi vs. cola?

– Cola.

– Skole eller fri?

– Fri.

– Ferie i Norge eller utlandet?

– Begge deler.

– Hvem eller hva ville du tatt med på en øde øy?

– Jeg ville tatt med et fly, så jeg kunne flydd hjem!

LES OGSÅ:

Kommentarer til denne saken