Gå til sidens hovedinnhold

Puls gir deg motivasjonstips til skolen

Artikkelen er over 2 år gammel

Nå er det snart er sommerferie og standpunktkarakterene deles ut. Men med all den harde jobbingen, kan det være vanskelig å finne motivasjon til å jobbe. Puls gir deg mange tips til ting man kan gjøre for å gjøre skolejobbingen litt mer hyggelig, og hvordan få motivasjonen tilbake når man har mistet den.

Puls

Ta pauser

Jeg merker spesielt at etter en lang tid med jobbing, synker motivasjonen mer time for time. Det eneste som hjelper for meg da er nemlig pauser. Enten kan du se en episode av favorittserien din for å få tankene dine på noe annet, gå en tur for å få frisk luft eller ta deg litt mat.

Mulighetene er endeløse på ting man kan gjøre. Men hvis man egentlig ikke har så mye tid til å ta pauser kan man bruke en ganske smart metode. Nemlig å jobbe i 45 minutter, så ta pause i 10 minutter. Hvis man gjør det slipper man å miste motivasjonen siden man har passe lange perioder med jobbing.

Hvorfor?

Når man kjenner at man begynner å miste motivasjonen kan man spørre seg selv, hvorfor gjør jeg dette? For man jobber med skolen for en grunn, men det er det lett å glemme når man har sittet der og jobbet i timevis. Jeg tipper at hvis du spør deg selv hvorfor det er viktig å jobbe med skolen, får du tilbake motivasjonen ganske kjapt. For hva er ikke bedre enn å ha en prøve og vite at man har gjort sitt beste?

Motivasjonsvideoer

På YouTube finnes det en rekke videoer som har med motivasjon til skolen å gjøre. Jeg har sett noen, og de gir meg virkelig en motivasjonsboost. Ikke bare gir de meg motivasjon til skolen, men samtidig inngår det som en liten pause for skolearbeidet. Det er bare å søke på noe så enkelt som «motivational video for school».

Motiverende sitater

Jeg er veldig glad i sitater, og når jeg vil få motivasjon til skolen ser jeg ofte på Pinterest og Google, for der finnes det mange gode sitater. Du kan enten lese de, henge de opp på rommet ditt eller ha de som bakgrunn. Å lese motiverende sitater er veldig inspirerende, og gjør at jeg får masse motivasjon til å jobbe!

Kos deg

Skole handler ikke bare om å jobbe hardt hele tiden, for det må også være lov å kose seg når man jobber. Noe du kan gjøre imens du jobber er å ordne deg en kopp te, kaffe, kakao eller en annen drikke du liker. Man kan også sette på litt musikk og rydde rommet sitt. Jeg liker spesielt å høre på piano, for det er uten tekst og samtidig veldig beroligende. Det er også viktig å være komfortabel når man jobber med skolen. Å ta på seg komfortable klær som samtidig er varme er ofte løsningen for meg. Å gjøre små ting som dette gjør at det å jobbe med skolen blir mer koselig og motiverende siden atmosfæren rundt seg blir så hyggelig.

Ta deg god tid

Noe av det verste jeg vet er å øve til en prøve noen dager før den skal være. For min del er det heller bedre å starte minst en uke før en prøve. Hvis man gjør dette sparer man tid, husker stoffet bedre og holder motivasjonen oppe. Da slipper man å jobbe i mange timer dagen før, for da kan man isteden repetere litt de siste dagene før prøven. Da blir skolearbeidet mindre stressende siden man øver litt hver dag, istedenfor å øve masse på noen få dager. Dette kan være vanskelig å få til noen ganger med tanke på tid, men prøv så godt du kan.

Venner

For å gjøre skolejobbingen litt morsommere, er det å jobbe med en venn veldig smart! Hvis du gjør skolearbeid med vennen din kan dere dele informasjon dere har, øve sammen til prøver og ha det gøy sammen selv om det er skole dere jobber med. Hvis dere setter på musikk, ordner dere god snacks og snakker litt sammen imens dere jobber, kan jeg garantere deg at skolejobbingen blir mye morsommere og lettere!

Endre rutinene dine

Kanskje rett og slett problemet ditt er at du har dårlige rutiner når det kommer til skole. Da kan det være lurt å spørre seg selv om man har en sunn livsstil som kan innebære nok søvn og nok mat. Hvis du mangler disse to viktige elementene minskes konsentrasjonen som gjør at skolejobbingen blir vanskeligere. Derfor bør du passe på å skaffe deg gode rutiner som gjør skolejobbingen bedre og mer motiverende.

Belønne deg selv

Etter en hard og lang tid med jobbing, er man som oftest lei og sliten. Da er det viktig å belønne seg selv for all den harde jobbinga. Det kan være å kjøpe noe du har hatt lyst på lenge, ta deg en kafé-tur med vennene dine, eller gjøre noe du har hatt lyst til å gjøre veldig lenge, enten alene eller med noen du kjenner. Dette kan for eksempel være å dra på kino eller bowling.

Jeg håper at disse tipsene hjalp deg til å få motivasjon til skolen, og at du vil se tilbake på dette når du merker at motivasjonen er borte. Jeg går på skolen selv, og merker at spesielt i disse tider kan det med motivasjon til skolen være vanskelig. Derfor vil jeg hjelpe så mange som mulig. Selv om jeg ikke er en «ekspert» og har løsningen for alle, håper jeg likevel at du vil bruke noen av disse tipsene neste gang du mister motivasjonen, for skolen er kjempeviktig!

LES OGSÅ:

Kommentarer til denne saken