Gå til sidens hovedinnhold

Prøver på nytt med festival i Krokkleiva og på Krokskogen

Og det er tre gode grunner til å gjenta invitasjonen: Kongeveien er restaurert, vi skal åpne Kleiva Turgalleri og det er Utsiktens dag.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Tirsdag 29. juni blir en fin sommerdag og da skjer det mye på Krokskogen i Hole. Venneforeningen Krokkleiva ønsker å vise publikum den eldgamle Kongeveien etter at den har blitt restaurert de siste årene. Den fremstår nå som en kulturhistorisk perle i Kleiva.

Langs den samme veien har Foreningen dessuten etablert en ganske original fotoutstilling; Kleiva Turgalleri som består av 11 store fotografier med rustikke stålrammer. Bildemotivene er inspirert av Kleiva og Krokskogen og har tema som varierer fra Asbjørnsen og Moes folkeeventyr til historikk, natur og overtro. Dette er sannsynligvis Norges lengste og i alle fall Norges bratteste fotoutstilling.

Etter en kort, offisiell åpning på parkeringsplassen nederst i Kleiva kl. 1700, blir det felles tur oppover Kongeveien. Underveis blir det fortalt om restaureringen av Kongeveien og om bildene i Turgalleriet.

Midtveis er det forfriskninger samt mulighet til å prøve de nye pause-benkene, med utsikt!

Ved stiskillet til Nordkleiva henger det første bildet, så følger 10 bilder i tur og orden oppover i det 1.5 km lange Turgalleriet. Det blir bokstavelig «Art for the heart» i landets bratteste fotoutstilling.

Oppe på toppen er Kleivstua åpen og selger is og godsaker. (Det går an å møte direkte på Kleivstua og heller gå ned igjen)

Kongeveien i Kleiva er en populær turvei; for drøyt ett år siden viste telleapparatet at over 20 000 mennesker passerte årlig opp eller ned Kleiva. Med nytt Turgalleri og nyrestaurert vei, vil antall besøkende stige betydelig fremover.

Samme dag – tirsdag 29. juni – er også Utsiktens dag. Det betyr at Utsiktens venner organiserer sin tradisjonelle folkemarsj fra Kleivstua kl. 1900 til Kongens utsikt – med musikalsk tonefølge! Enkel servering på Kongens utsikt. Dagen legges opp slik at folk kan delta både på turen opp Kleiva fra Sundvollen og rekke marsjen fra Kleivstua til Kongens utsikt når de kommer opp.

Alle er velkomne!

Hilsen

Venneforeningen Krokkleiva og Utsiktens venner

Gjeldende smittevernregler følges.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.