Gå til sidens hovedinnhold

Prosjektdirektøren: – Ringeriksbanen blir ikke ferdig til 2028

Artikkelen er over 1 år gammel

– Ringeriksbanen kan ikke stå ferdig til 2028, slik det var planlagt, sier prosjektdirektør Morten Klokkersveen i Fellesprosjektet til NRK Dagsnytt.

Han sier til NRK at det er urealistisk å gjennomføre byggingen av den lange tunnelen mellom Sundvollen og Sandvika i løpet av de neste åtte årene.

Reguleringsplanen for prosjektet er fortsatt ikke vedtatt i Kommunal- og moderniseringsdepartementet, som nå har planen til behandling. Planen ble overlevert i mai i fjor, og det ble da gitt løfter om et vedtak i løpet av høsten 2019.

– Vi hadde basert oss på å få et vedtak rett etter sommerferien, sier Klokkersveen.

Årsaken til at reguleringsplanen fortsatt ligger i Kommunal- og moderniseringsdepartementet, er ifølge NRK at regjeringen har bedt om innsparinger i prosjektet. I dag har fellesprosjektet en prislapp på rett under 34 milliarder kroner.

Svein Horrisland, kommunikasjonssjef i Jernbanedirektoratet, sier det ikke er mer å spare på prosjektet.

Aps samferdselstalsmann Sverre Myrli har karakterisert den saksbehandlingstiden som «skandaløs» og stilte 7. januar et skriftlig spørsmål i Stortinget om når den statlige reguleringsplanen vil bli vedtatt. Kommunalminister Monica Mæland (H) svarte da at reguleringsplanen ikke skal forsinke prosjektet.

– Jeg har hele tiden vært opptatt av at Kommunal- og moderniseringsdepartementets behandling av den statlige reguleringsplanen ikke skal medføre forsinkelser i oppstart av prosjektet. Dette legger jeg fortsatt til grunn, svarte Mæland.

Ringerikes Blad kommer tilbake med mer om saken

Kommentarer til denne saken