Hos Adrian Lisiecki hos Esso Deli De Luca Hvervenkastet kostet bensinen på 20.29 kroner tirsdag formiddag, og diesel 20.25 kroner.

Selv om ingen kunder ville snakke med lokalavisen da vi var innom, forteller daglig leder Adrian at det strømmer flere til for å fylle. Inne i butikken merker de ikke noe stor forskjell:

– De fleste kommer bare for å fylle, så reiser de igjen. Dagen er enda ung, og vi får se hvordan det blir utover, sier Lisiecki til Ringerikes Blad.

Så var heller ikke det billigste stedet å fylle i Hønefoss tirsdag. Enkelte steder lå prisen under 20 kroner - i kontrast til den siste tidens ekstremt høye priser.

Se flere eksempler lenger ned i artikkelen!

Tirsdag formiddag hadde Hønefoss Norges billigste bensin, skriver VG.

Nordmenn er blitt vant til bensinpriser på opp imot 30 kroner/literen, og ifølge NRK skyldes det prisen på oljefatet, som igjen blir påvirket av blant annet krigen i Ukraina og etterspørselen generelt.

Ifølge statskanalen har prisene økt med over 60 prosent på et drøyt år. Prisen per oljefat nådde toppen sin i mars i år; da den var på 130 dollar. Nå ligger den på 99 dollar.

– Ingen innvirkning

Lisiecki på Hvervenkastet forklarer at de selv ikke har noen direkte innvirkning på prisnivået, og følger markedet løpende:

– Vi forholder oss bare til markedet, og har ingen direkte påvirkning på pumpeprisen, sier han.

Ved 13-tiden tirsdag spratt prisen opp igjen - Hos Uno X på Tippen kostet diesel 24,88 kroner per liter, og bensin 24,43 kroner per liter klokken 13.07.

Sjekk formiddagens pumpepriser på noen av stasjonene i Hønefoss her: