Gå til sidens hovedinnhold

Pris til jobb-prosjekt som snart åpner butikk på Jevnaker

Initiativet Moving Mamas er tildelt Jenteprisen for 2021 for sitt prosjekt med å få innvandrerkvinner ut i lønnet arbeid.

– Det er så fint når noen legger merke til den jobben vi i Moving Mamas gjør og ser hva det gjør for kvinner og jenter. Vi håper at denne prisen vil gjøre oss mer kjent, få nye kunder og samarbeidspartnere sånn at flere Mamas får mulighet til inkludering og inntekt gjennom oss, sier gründer og styreleder Kirstine Holst i Moving Mamas.

Moving mamas kom nylig til Jevnaker. Onsdag denne uken ønsker de velkommen inn i nyåpnet butikk med egenproduserte og bærekraftige produkter.

Les også

Her får de en ny sjanse i arbeidslivet: – Vi jobber mot en lysere framtid

Selskapet som siden 2015 jobbet for å få flere innvandrerkvinner i lønnet arbeid, har hittil hatt om lag 100 førstegenerasjons innvandrerkvinner gjennom utdanningsprogrammet sitt.

De har kontorer i Oslo, Ski og Jevnaker.

– Å få leve frie liv i Norge handler mye om egen inntekt, men også om kunnskap om samfunnet og gode nettverk, sier Holst.

Det er Plan International Norge og Costume som årlig deler ut Jenteprisen i forbindelse med FNs jentedag 11. oktober. I år er det tiende gang prisen, som går til en som har gjort en ekstra innsats for likestilling og arbeidet med å stoppe diskriminering, vold og overgrep mot jenter, deles ut.

Kommentarer til denne saken