Gå til sidens hovedinnhold

- Prestisje fremfor politikk | Tore Abelvik

Artikkelen er over 2 år gammel

Tore Abelvik (Sp) tar i dette leserinnlegget opp det han mener er maktarroganse i Arbeiderpartiet. Han mener partiet velger prestisjen ved å ha verv framfor politikk.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Valget er over, og velgerne har talt. De har med all tydelighet vist at det er ønskelig med en ny kurs på mange områder og saker i Ringerike.

Ap fikk en nedgang på 12 prosent (det er mye), er fortsatt så vidt det største partiet med 27 prosent, Høyre fikk også en nedgang på 3,5 prosent og endte totalt på 19 prosent. Senterpartiet gjorde et brakvalg og fikk en økning på hele 15 prosent og fikk en oppslutning på 24 prosent, og er Ringerikes nest største parti.

Man kan tolke et valgresultat på mange måter, men mer tydelig enn dette er det vel vanskelig å få det.
Velgerne har vist at de ønsker å gjøre om vedtaket om nedleggelse av Hønefoss skole. Noe som vil videreføre en flott tradisjonsrik sentrumsskole, som det faktisk er og vil bli behov for i framtiden.

Det at Ap i innledende runder beskriver dette som uansvarlig av Sp faller helt på sin egen urimelighet. Ap har sammen med flere vedtatt å legge ned Hønefoss skole uten å vite at Ullerål skole ikke er stor nok for alle elevene fra Hønefoss skole, så da må man endre på skolekretsgrensene, de vedtok nedleggelse uten å vite om at man også må ha trafikksikkerhetstiltak for ungene som skal ferdes langs veien. DET er uansvarlig!

Det å gjøre om vedtaket nå kunne ha rettet opp i den dårlige behandlingen unger og foreldre som er tilknyttet Hønefoss skole har fått. De sier de ikke har råd, Hønefoss skole kan få en gradvis oppgradering der man bla bruker noe av midlene til trafikksikkerhetstiltak som da blir unødvendig.

Ordføreren sier at det vil bli behov for en sentrumsskole om noen år, men bare ikke nå, har kommunen da råd til ikke å gjøre om vedtaket om nedleggelse?

Tomten er satt av til skole i byplanen, så det å ikke videreføre skolen her nå er fullstendig på jordet. Her har det gått prestisje i saken, det verste som kan skje i politikken. Arrogansen slår igjennom og prestisjen består.

Det er helt tydelig at enkelte har sittet for lenge ved makten og er vant til å gjøre som de vil. Maktarrogansen sitter dypt i Ap. Her er det bare å håpe at de gode kreftene i Ap får slippe mer til.

Nå skal saker i kommunestyret vedtas fra sak til sak. Etter innbyggerinitiativ skal saken om Hønefoss skole opp til ny behandling. Det er ikke usannsynlig at det kan bli flertall i kommunestyret for å gjøre om vedtaket om nedleggelse. Denne saken er ikke tapt.

Det at ikke Ringerike Arbeiderparti evner å ta innover seg valgresultatet er vel kanskje ikke overraskende men veldig skuffende. Her kunne man ha bygget en solid god rødgrønn plattform for mye god politikk. Det er stor splittelse innad i Ap, og at folk melder seg ut her er heller ikke overraskende. Prestisjen om Hønefoss skole er viktigere enn god politikk for Ap.

Og hva så med Høyre? Hvorfor var ikke de interessert i å få til et samarbeid med Sp, de snakker alltid om at de ønsker en endring i politisk retning i Ringerike. Nå kunne de hatt mulighet til å få til et skifte, Høyre er politisk nærmere Sp enn Ap, likevel velger de å ikke å inngå et samarbeid.

Mange i Høyre har også vist at de er positive til Hønefoss skole, de skal også ha skole der, bare ikke akkurat nå. Jeg forstår ikke logikken og den økonomiske begrunnelsen for det.

I valgkretsene Tyristrand og Sokna er Sp største parti, i Vang og Kirkekretsen er Sp også større enn Ap. Senterpartiet har fått et klart mandat fra sine velgere, basert på den politikken de har stått for i valgprogrammet og som de har stått for i mange år.

Senterpartiet skal gjøre det de kan for å få igjennom mange av de viktige sakene som er fremmet i valgkampen, og her kan mye skje. Senterpartiet har et program som dekker hele Ringerike, og vi vil jobbe for at folk skal få gode tjenester der de bor.

Hans-Petter Aasen har vist ryggrad i det som nå har skjedd i rådhuset. Sp har ikke vært ute etter posisjoner, men å få gjennomslag for god politikk.

Det vil bli en utfordrende periode politisk, men når situasjonen er slik den er, vil det bli mange muligheter til gjennomslag for en politikk som mange velgere har ønsket. Ringerike Senterparti er nå det største partiet i kommunestyret.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.