Mange barn har nok sunget med til musikkvideoene på Sangfoni på NRK Super. Nå setter Brageteateret opp en sceneversjon av det populære programmet.

– I Sangfoni utforsker vi hva musikk består av. Vi oppdager rytmer og finner ut av melodier, og publikum danser og synger med, skriver Brageteateret i en pressemelding.

Tradisjonelle sanger i ny drakt

De frister med fullt band, en gjeng på 14 musikalske og danseglade unger og skuespiller Marte Mørland, som lager nye og spennende arrangement av tradisjonelle sanger som Tyven tyven, Se min kjole og Kjerringa med staven.

Forestillingen har allerede gått for fulle hus i Drammen og Fredrikstad og handler i stor grad om å synge med og ha det gøy.

Møt skuespillere

Samme dag inviterer Brageteateret ungdom til Ringerike bibliotek. Der vil de ha «Førsnakk» i forbindelse med forestillingen Psykt blod, som de skal spille i kultursentret 19 februar.

I biblioteket er det en organisert prat med de tre skuespillerne William Greni Arnø (kjent fra TV-serien Blank), Ina Svenningdal (Skam) og Julian Karenga. Publikum får muligheten til å stille idolene sine spørsmål direkte.

Psykt blod er et teaterstykke spesielt laget for ungdom fra 16-25.

– Ikke mange scenekunstaktører våger seg på denne målgruppa, men Brageteatret insisterer på at også disse skal ha muligheten for å oppsøke relevante og aktuelle forestillinger på fritiden, skriver de i pressemeldingen.

De kaller satsingen Brageteatret_ung og har som prinsipp at forestillingene skal koste omtrent det samme som en kinobillett.

– Vi vet at det vil ta tid å bygge opp et ungdomspublikum, og at blant annet betalingsviljen for ukjente produkter er lav.