Gå til sidens hovedinnhold

Politisk kutt | Jan Solgård

Artikkelen er over 2 år gammel

Valg 2019: Debatt Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg registrerer at Kirsten Orebråten har lyttet til folket, og at Arbeiderpartiet, Høyre og Venstre vil vedta at det ikke skal bygges høyere enn åtte etasjer på Tippen.

Ser man det!  I reguleringsbestemmelsene for Tippen (felt BKB9) står det at gesimshøyde innenfor feltet skal variere mellom 13 meter (4 et.) og maksimalt 25 meter (8 et.)

Det samme gjelder for Øya (felt BS16) nærmest brua. I begge feltene kan det åpnes for å vurdere bygg på inntil 12 et., men hovedregelen sier 8 et. I øvre del av Øya (felt BKB10) skal gesimshøyden ligge mellom 3 og 8 etasjer. Her kan det vurderes bygg på inntil 10 etasjer.

Men i alle feltene er hovedregelen i reguleringsbestemmelsene 8 etasjer. Har denne troikaen da ment å redusere fra 8 til 8 etasjer på Tippen, eller har man ment å redusere muligheten til søke om 12 etasjer til 8 etasjer. Men dette gjelder kun Tippen.

Jan Solgård

Tidligere fotball-leder

 

Når det gjelder Øya ønsker man ikke å lytte til folket, men tillate inntil 12 etasjer på det mest sårbare området i byen. Det med reduksjon av byggehøyde høres storslagent ut, men i forhold til ønske om maks. 6 etasjer på Øya og ingen bebyggelse på Tippen, har man ikke hørt så veldig godt etter. Senterpartiet mente 6 etasjer var nok, og siden det er valg snart …….

Les også

Hvorfor er kultur og kreative næringer interessante satsingsfelt? | Jan Solgård

Kommentarer til denne saken