Brakar meldte om problemer og forsinkelser for busstrafikken i distriktet. Mange hadde byttet til sommerdekk, og måtte parkere bilen på vei til bestemmelsesstedet.

Klokken 10.33 meldte Vegtrafikksentralen at riksvei 7 var stengt ved Veme på grunn av bilberging. Der kjørte en lastebil utfor veien tidlig mandag morgen. Uhellet skjedde ved Veme kirke, og sjåføren kom uskadet fra hendelsen. Klokken 10.43 var veien gjenåpnet.

Klokken 10.37 meldte Vegtrafikksentralen at veien var åpen i begge retninger på Sollihøgda.

Det har det vært problemer siden tidlig mandag morgen, blant annet på grunn av at en bil fikk stans i sørgående retning ved 08-tiden. Veien var stengt i begge retninger fram til klokken 09.20, da trafikken nordfra ble sluppet forbi i puljer. En drøy time senere ble veien åpnet i begge retninger.

Forsinkelser må påregnes selv om veien er åpnet, melder Vegtrafikksentralen.

– Sommerdekk frarådes på det sterkeste, la sentralen til i en Twitter-melding.

LES OGSÅ: Alle enheter er ute for å brøyte - men noen måtte stå i kø

På riksvei 35 ved Tyristrand skled flere biler av veien i bakken ved Støaveien. Flere av dem skal også ha vært borti hverandre.

Klokken 08.30 opplyste politiet at en lastebil hadde kjørt utfor veien ved Nakkerud. Riksvei 35 var sperret på stedet, noe som naturlig nok skapte problemer. Det var meldt om lange køer på stedet. Klokken 09.55 opplyste politiet at trafikken går som normalt på stedet.

Ved 11-tiden havnet enda et tyngre kjøretøy utfor veien på Nakkerud, og politiet rykket ut for å dirigere trafikken i forbindelse med bilbergingen. Klokken 12.45 opplyste politiet at oppdraget var avsluttet.

 

– Biler med sommerdekk bør bli værende hjemme, skrev politiet i Asker og Bærum på Twitter tidlig mandag.

Et tre falt over veien ved Finsand i Ådal mandag morgen, og sperret det ene kjørefeltet. Politiet varslet Vegtrafikksentralen.

Trafikk-kart

Sjekk lokalt værvarsel