Politiet oppfordret folk til å drøye morgenen hjemme

Bilder fra Statens vegvesens webkamera, tatt like før klokken 6. Oppe fra venstre: Sollihøgda og Eggemoen. Nede fra venstre: Nakkerud og Sokna.

Bilder fra Statens vegvesens webkamera, tatt like før klokken 6. Oppe fra venstre: Sollihøgda og Eggemoen. Nede fra venstre: Nakkerud og Sokna. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Like over klokken 6 fredag morgen sto det en bil fast i Olumslinna, det har stått fast bil i Eggemobakken og politiet oppfordrer folk til å vente med å driste seg ut i snøværet.

DEL

– Det har vært tilløp til problemer flere plasser. Vi oppfordrer folk til å ta det med ro på morgenen, og drøye det for å unngå å komme midt oppi noe kaos, sier operasjonsleder.

Om man tar tiden til hjelp tror han både snøen får hjelp av temperaturen til å bli en mindre utfordring, og de som har brøyting får anledning til å summe seg.

Politiet har spesielt fått meldinger om glatte veier rundt Hensmoen og opp mot Nes i Ådal.

All beredskap er ute

Veitrafikksentralene både i Oppland og Buskerud opplyser at all beredskap er kalt ut, og skal være i sving.

– Vi vet det er problematiske kjøreforhold enkelte steder. Snøen ligger enkelte steder, men ikke over alt. På vei opp mot Jevnaker var det helt hvitt tidligere i natt, fortelles det fra Oppland-siden.

Statens vegvesen har naturligvis ikke kamera over alt og har heller ikke full oversikt over hvilke strekninger entreprenørene allerede har rukket å gjøre mer kjørbare og ikke.

Bare veier på Nakkerud og Sokna

I Buskerud understreker de imidlertid at de ikke har fått noen meldinger om trafikkuhell.

Veikamera-bildene i denne saken viser at det er bart på Nakkerud og Sokna. Om asfalten kun er våt eller også glatt, kan ikke veitrafikksentralen si for sikkert.

– Men vi har kun fått melding om snø, fra flere steder. Ingen har ringt inn meldinger om at det er glatt, opplyses det

Fra Rolf Søyland får vi imidlertid like før klokken halv åtte opplyst at det er fine og bare veier på Sokna, hvor det også regner.

Dette treet har takket for seg i løpet av natten, og henger utover støygjerdet mot E16 ved Bergergrinda på Jevnaker.

Dette treet har takket for seg i løpet av natten, og henger utover støygjerdet mot E16 ved Bergergrinda på Jevnaker. Foto:

Saaakte gjennom Olumslinna

Daniel V. Haugland rapporterer like før klokken sju følgende om føret gjennom Olumslinna:

– Gjennomsnittsfarten er på rundt 30 kilometer i timen. Mange tunge kjøretøy har stoppet på de busslommene og rasteplassene som er. Ser flere som sliter med å holde seg på veien selv om de har lav fart. Vær ekstremt forsiktig i dag!

Oppdatering klokken 8.15:

– Det virker som det går bra, sier operasjonsleder når Ringerikes Blad ringer for å høre status på veiene klokken 8.15.

Fortsatt har det kun vært meldinger fra de «obligatoriske» stedene under slike forhold: Eggemobakken og Olumslinna. I Eggemobakken skal en bil ha vært litt ute i grøfta, men det skal ikke ha blitt verken materielle skader eller personskader.

Politiet har ikke oversikt over hvordan ståa er på småveiene rundt omkring i distriktet, men operasjonsleder slår fast:

– Ut fra telefoner inn, virker dette som en helt vanlig dag.

Følg trafikken direkte her:

Trafikk-kart 

Artikkeltags