Gå til sidens hovedinnhold

Tre personer innbrakt for fyll i Strømstad

Artikkelen er over 3 år gammel

Politiet i Strømstad mener nordmennene som tok turen over svenskegrensa skjærtorsdag, stort sett har oppført seg bra. Tre personer er likevel innbrakt for fyll.

– Det har vært ganske rolig her i Strømstad, og nordmennene som har kommet hit, har oppført seg veldig bra. Nå begynner de å dra tilbake til Norge, sa kommunepoliti Sara Olsson i Strömstad til NTB i 15.30-tiden skjærtorsdag.

Hun sier at politiet har innbrakt i alt tre personer for fyll.

– Tre personer er tatt med inn på politistasjonen for å sove av seg rusen, men det har ikke vært noen alvorlige hendelser. Alt i alt har det vært veldig hyggelig, sier Olsson.

Klatret på biltak på E6

På den norske siden av grensen har det heller ikke vært noen store hendelser.

– Klokken 9.42 fikk vi melding om en kortesje på 300 biler som kjørte mot Sverige via Oslofjordtunnelen. De ble gitt føringer av politiet om å holde seg til fartsgrensene. I tillegg har vi foretatt én avskiltning og gitt ett muntlig pålegg i forbindelse med utfarten til Sverige, sier operasjonsleder Gisle Sveen i Øst politidistrikt.

Les også

Se bildene: Her er flere hundre rånerne på vei til Strømstad

 

Tidligere skjærtorsdag ble det også meldt om to personer som klatret opp på taket på en grå personbil som var på vei sørover på E6 ved Moss.

– Vi har ikke funnet disse personene. Vi ser svært alvorlig på slike hendelser, og det ville helt klart medført førerkortbeslag, sier Sveen.

– Setter dere denne hendelsen i sammenheng med påskeutfarten mot Strømstad?

– Det er nærliggende å tro at det er en sammenheng, ja. Det er forenlig med adferd som er observert tidligere år. Det er ingen som er meldt skadd i forbindelse med denne hendelsen, men dette er ting vi helt klart ønsker å unngå, sier Sveen.

Står klare i Halden

Politiet var torsdag ettermiddag i beredskap i Halden-regionen i forbindelse med at folk vendte tilbake fra Sverige-turen.

– Vi er i Halden med en god del patruljer og mannskaper. Vi vil først og fremst forebygge hendelser, men vi kan reagere dersom det skulle være behov for det, sier Sveen.

Les også

Kaos på grensa: – Kan jeg få kjøpe handlevogna deres for 20 kroner?

 

Kommentarer til denne saken