Tre netter inn og ut av arresten ga til slutt fire uker i fengsel

Artikkelen er over 1 år gammel

Mannen i 50-årene som gjentatt kvelder denne uka har oppført seg ugreit, ble lørdag varetektsfengslet i fire uker.

DEL

Det hele begynte onsdag kveld da mannen i 50-årene truet en kvinne og hennes familie på livet. Politiet ble tilkalt og tok mannen med seg til arresten i Hamar. Etter å ha blitt løslatt der, ble det bytur i Gjøvik. Det endte ikke godt, og ifølge politiet skal mannen ha kastet flasker på biler. Dermed ble det nok en tur til arresten på Hamar.

Fredag kveld oppsøkte mannen kvinnen han hadde truet onsdag kveld. Det hadde blitt utstedt besøksforbud, og da dette ble brutt, gikk ferden for tredje kveld på rad til arresten på Hamar.

Politiadvokat Frode Aabak opplyser lørdag ettermiddag at politiet har framsatt hadelendingen for varetektsfengsling i Hedmarken tingrett, som fengslet mannen i fire uker på grunn av gjentakelsesfare. Det skriver Oppland Arbeiderblad.

– Mannen anket på stedet, sier Aabak.

I tillegg til de nevnte episodene skal mannen også er siktet for tyverier, både butikknasking og stjeling fra privatpersoner.

Mannen er bosatt i Lunner kommune.

Aabak opplyser opprettelsen av felles straffesaksinntak i Innlandet politidistrikt har gitt politiet muligheter til å gjennomføre rask etterforskning i noen saker på helg og fremme personer for varetektsfengsling lørdager.

Artikkeltags