Politiet nedla torsdag forbud mot videre sprengning. Dette gjelder fortsatt, etter en dialog med DSB.

Det var torsdag formiddag at en sprengning i forbindelse med byggingen av de omstridte blokkene i Klokkerlia gikk galt. Steiner ødela nabohus, og fløy blant annet inn gjennom soveromsvinduet til Ondrej Pekarek.

Begge instanser var i dag på befaring på området. Da ble torsdagens salve lastet ut for nærmere undersøkelser, noe som er en naturlig del av arbeidet i etterkant av et uhell som dette, opplyser senioringeniør Per Isdahl i enhet for eksplosivsikkerhet i DSB.

Skal forklare seg

De venter nå på en redegjørelse fra Norsk fjellsprengning, som har oppdraget med å sprenge i området for Klokkerlia utvikling.

Virksomheten har åtte dager på seg til å komme med redegjørelsen, men har varslet at den vil komme i løpet av kort tid.

Denne skal blant annet både redegjøre for hva som skjedde, hvordan de planlegger å arbeide videre og hvordan de skal unngå at et lignende uhell skjer igjen. I tillegg skal virksomheten komme med en helhetlig vurdering av sprengningsarbeidet.

Venter konklusjon denne uken

Etterforskningsleder Christian Berge hos politiet gjentar at de regner med å ha god oversikt over årsaksforholdet mot slutten av uken. Deretter vil en jurist se på saken for å vurdere eventuelle reaksjoner.

Politiet er nå ferdig med sitt åstedsarbeid på stedet.