Gå til sidens hovedinnhold

Politikerne må våkne opp før det er for sent | Anne-Berit Haugen Rijken

Artikkelen er over 2 år gammel

Til politikerne i Ringerike kommune: Om 4–5 uker skal dere ta århundrets viktigste beslutning i forhold til hvordan Hønefoss by skal se ut i fremtiden. Byens fremtidige identitet kommer til å få et fotavtrykk sterkt preget av dere.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Hvor er dere nå når debatten går? Flere innbyggere gjør nå fortvilede forsøk på å få en normal og folkelig kontakt med dere!

Det er områdene rundt byens hjerte og arnested som vekker bekymring og fortvilelse. Det er Tippen og Øya det gjelder.

Er disse områdene virkelig så uviktige for dere, at dere ikke vil delta i offentlige drøftinger med befolkningen om hva Tippen og Øya skal brukes til?

Heldigvis har noen politikere stukket hodene sine fram innimellom, og sagt hva de mener, men offentlige drøftinger tør de ikke å begi seg ut på! Da forsvinner de vekk igjen.

Kjære politikere og alle politiske partier. Vis dere fram – NÅ!

Vi bør tenke oss om både en og to ganger. Det er mye i planforslaget for framtidens bysentrum som er bra. Det er mye som gleder, så det står ikke på å kunne rose mye av det arbeidet som er blitt gjort!

MEN – det er planene for Øya og Tippen som skaper engasjement og bekymring.

Gjennom høringsuttalelser er det blitt bedt om at Øya og Tippen må bli utredet med et annet mål for øye. Det foreligger kun ett konkret forslag for bruken av disse viktige områdene. Mange har i høringsuttalelsene uttrykt skepsis i forhold til disse planene:

«Her mener jeg at vi bør tenke oss om både en og to ganger», står det i en høringsuttalelse.

En annen uttalelse sier det slik: «På grunn av planlagt politisk behandling allerede til høsten, er vår sterke anbefaling at kvartal BKB 9 (Tippen) og BS 16 (Øya) midlertidig tas ut av planforslaget og utsettes ett år».

I min egen uttalelse skriver jeg følgende: «Jeg etterlyser, med dette, en utredning der styrking av kulturlivet og den historiske identiteten, er hovedmålet for Øya og Tippen.»

Vi trenger å få drøftet dette nå, før det er for sent. PLEASE!!

Kommentarer til denne saken