Politikerne må oppdateres om kvikkleire og rasfare | Lise Bye Jøntvedt

TEMAMØTE: – Vi trenger et temamøte om kvikkleire og rasfare i Ringerike, sier Lise Bye Jøntvedt (H). Bildet er fra raset ved Hovsenga i fjor høst.

TEMAMØTE: – Vi trenger et temamøte om kvikkleire og rasfare i Ringerike, sier Lise Bye Jøntvedt (H). Bildet er fra raset ved Hovsenga i fjor høst. Foto:

Av

– Pågangen fra eiendomsutviklere og utbyggere er stort, skriver Lise Bye Jøntvedt.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Som medlem av Hovedutvalget for miljø og areal, det som tidligere ble kalt bygningsrådet, har jeg på vegne av Ringerike Høyre bedt om at hovedutvalget snarest får et temamøte om forholdene på Ringerike.

LES OGSÅ: Geolog Bjørn Tore er krystallklar: – Ringerike kan vente seg et større ras

Det er ingen overdrivelse å si at vi alle er dypt sjokkert over kvikkleireraset i Ask på Gjerdrum.

En tragedie

Det er en tragedie vi er vitne til. Det er godt kjent at Ringerike, og ikke minst Hønefoss-området har flere utsatte områder.

Det ble tydeliggjort da store leirmasser raste ut i elva ved Hovsenga høsten 2019. Disse områdene er rimelig godt kjente og kartlagt.

Per i dag pågår det grunnundersøkelser, for eksempel i forbindelse med den planlagte gang- og sykkelveien over Petersøya. Bane Nor har nylig kartlagt den planlagte traséen for Ringeriksbanen.

Ønsker befolkningsvekst

Vi venter og ønsker befolkningsvekst i Ringerike. Pågangen fra eiendomsutviklere og utbyggere er stort. Ansvaret for hvilke områder som får ja og hvilke som får nei ligger hos oss politikere.

Derfor er det viktig at vi til enhver tid er oppdaterte på denne typen problemstillinger.

På den bakgrunn har jeg bedt leder av HMA om at hovedutvalget snarest får en gjennomgang av - og oversikt over rasutsatte områder og kvikkleireområder i Ringerike.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.