Gå til sidens hovedinnhold

Politiet etterlyser øyenvitner til togulykken

Artikkelen er over 1 år gammel

Politiet vil gjerne komme i kontakt med noen som kan ha sett noe i forbindelse med togulykken i Vikersund tirsdag kveld.

Etterforskningsleder Bent Øye ved Hønefoss politistasjonsdistrikt forteller at politiet etterforsker ulykken for fullt.

Noen vitner er allerede blitt avhørt, men politiet vil gjerne komme i kontakt med flere som kan ha sett noe i forbindelse med ulykken der Bergenstoget traff en personbil på overgangen rett ved Vikersund stasjon ved 21.22-tiden tirsdag kveld.

Politiet: En mann i 30–årene omkom etter togulykken

Ring 02800

– Vi er svært interessert i å komme i kontakt med noen som kan ha sett noe, eller folk som har opplevd avvik ved signalanlegget i nærområdet, sier Øye.

De som vil komme i kontakt med politiet, ringer 02800 og ber om å få snakke med Modum lensmannskontor eller Hønefoss politistasjon.

Etterforskningslederen ønsker ikke å gå i detalj om hva vitnene så langt har opplyst på dette tidspunktet.

Les også

Bane Nor: – Moderne bomanlegg som skal gi god sikring mot ulykker

Vil ha mest mulig opplysninger

– Det er viktig for oss å få dannet et best mulig bilde av hva som har skjedd. Derfor ønsker vi ikke gå ut med opplysninger som kan bidra til å farge folks oppfatning, sier han.

LES OGSÅ: Politiet: – Etterforskes som en ulykke

Øye understreker at terskelen for å ringe politiet er lav.

– Vi snakket med noen vitner på ulykkesstedet allerede tirsdag kveld, men dette var en voldsom hendelse, så kanskje noen vegrer seg for å ta kontakt med oss der og da. Der for er det fint om de ringer inn i etterkant og forteller oss hva de så og eventuelt hvilke erfaringer de har med overgangen.

Utover at det satt tre menn i ulykkesbilen, og at to av dem kom ut og den tredje, en mann i 30-årene av utenlandsk opprinnelse, omkom, ønsker ikke etterforskningslederen å komme med ytterligere kommentarer.

LES OGSÅ: Politiet havnet i grøfta da de rykket ut til togulykken i Vikersund

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.