Tom Hagen, som er siktet for drap eller medvirkning til drap på kona Anne-Elisabeth Hagen, framstilles for varetektsfengsling i Nedre Romerike tingrett onsdag.

Politiet vil be om fire uker i varetekt, opplyser politiadvokat Åse Kjustad Eriksson i Øst politidistrikt.

Politiet begrunner begjæringen om varetekt med fare for bevisforspillelse.

Politiet mener det aldri skjedde en bortføring på Lørenskog.

– Det har ikke skjedd en bortføring, vært en reell forhandlingsmotpart eller reelle forhandlinger. Det bærer preg av en tydelig planlagt villedning, sa politiinspektør Tommy Brøske i Øst politidistrikt på politiets pressekonferanse tirsdag.

Han sier mistanken mot Tom Hagen har blitt gradvis styrket.

Pågrepet i dag

Et og et halvt år etter at Anne-Elisabeth Hagen (68) forsvant fra boligen på Lørenskog 31. oktober 2018, gikk politiet tirsdag morgen til pågripelse av ektemannen Tom Hagen.

Han ble stoppet av politiet da han var på vei fra boligen til arbeidsplassen Futurum i 8.30-tiden tirsdag morgen, meldte VG.

Hagen skal fremstilles for varetektsfengsling i Nedre Romerike tingrett onsdag. Politiet vil be om fire ukers varetektsfengsling og begrunner det med faren for bevisforspillelse, opplyser politiadvokat Åse Kjustad Eriksson.

Ikke funnet

Siktelsen gjelder drap eller medvirkning til drap.

Politiet etterforsket først forsvinningen som en bortføring med økonomisk motiv, men i fjor sommer endret de hovedhypotese. De mente nå at det var mest sannsynlig at Anne-Elisabeth Hagen var blitt drept, og at en eller flere gjerningspersoner hadde fordekt drapet som en økonomisk motivert kidnapping.

– Siktelsen er et resultat av en bred og omfattende etterforskning, der mistanken har styrket seg over tid, opplyser politiet på en pressekonferanse tirsdag formiddag.

Ikke flere pågripelser

Politiet mener det er skjellig grunn til å mistenke Hagen, men vil ikke si detaljert hva det var som førte til pågripelsen akkurat nå, annet enn at det var «det samlede bevisbildet».

Politiet sier det fortsatt er flere ubesvarte spørsmål.

Anne-Elisabeth Hagen er fortsatt ikke funnet, opplyser politiinspektør Tommy Brøske.

Ingen andre personer er pågrepet, men politiet vil ikke utelukke at det kan være andre gjerningspersoner.