Gå til sidens hovedinnhold

Podkast – altfor lett å si litt for mye | Ylva Cicilie Kaasin Simarud

Artikkelen er over 2 år gammel

Fenomenet podkast har for godt kommet til Norge, og kjendisene har tatt det i bruk. Prater kjendisene for fritt, eller er det innafor med litt sladder på denne plattformen?

Puls Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Selv er jeg blant dem som har hoppet på trenden podkast. En venninne av meg og jeg har nå tretten episoder liggende ute på både iTunes, Spotify og Podbean. Allerede fra første episode var det noen som begynte å spekulere i om vi startet den for å baksnakke andre, uten å nevne hvem vi snakker om.
 

Helt ærlig, så er det veldig lett å snakke seg litt bort fra hva som egentlig er greit å publisere.

Er nesten som om man glemmer litt at den gode samtalen med en nær venn, er noe hvem som helst kan sitte og høre på. Dette er hva jeg tror kjendisene brenner seg litt på.

Det er ikke noen hemmelighet at i noen av kjendisenes podkaster er det kun snakk om andre kjendiser. Navn nevnes, og historien som kommer etter får man bare høre en side av.

Jeg merker at noen ganger blir det litt for mye stygt som blir sagt om kjendiser jeg selv egentlig ser på som bra personer.

Podkast er kanskje for et for nytt fenomen i Norge til at det er kommet nok regler på hva som er greit å si. At debatten rundt dette nå er kommet opp er en bra ting.

Kjendisene som henger ut andre gjentatte ganger bør bli satt litt på plass. Akkurat som at bloggere i Norge er på vei til å få strengere regler, trenger podkaster også å få det.

Hva er egentlig greit å si? Det er et spørsmål jeg selv har måttet stille før vi spiller inn en podkast.

Det er alltid mange historier man har lyst til å fortelle, men kanskje man ikke trenger å nevne så mange navn? Hvis det er noen som selv har gått ut i mediene med noe man står for, så bør det være greit å nevne navn når man sier imot. Samme hvis det er en debatt ute og går.

Derimot hvis det er en personlig samtale eller historie du har med noen, uten at det er greit for den andre at du snakker om det, så la vær å nevne navn.

Det må være greit å snakke ganske så fritt, men å nevne hvem man snakker om er ikke alltid greit. Har du startet en podkast for å henge ut andre, så slutt.

Er podkasten laget for gøy, og for å diskutere temaer, fortelle morsomme historier og by på deg selv, da er det bare å fortsette.

LES OGSÅ:

Kommentarer til denne saken