Gå til sidens hovedinnhold

Pipekonserter i Hønefoss kirke

Det blir pipekonserter i Hønefoss kirke denne sommeren.

Innsendt:

Pipekonserter er orgelkonserter for «alle» og varer i ca. en halvtime, og arrangeres hver lørdag i perioden 19. juni til 24. juli i Hønefoss kirke.

Pipekonserter er orgelkonserter for «alle». Vi sikter mot konserter av høy kvalitet, men likevel med et uformelt preg der det er anledning til å stikke innom også for nysgjerrighets skyld. Det legges vekt på et bredt repertoar og gjenkjennelighet i musikkvalget. Hønefoss kirke har et praktfullt og velklingende orgel som passer godt til et allsidig musikkrepertoar.

Det er det unge orgeltalentet Victoria Ulriksen, født 2006, fra Oslo som får æren av å åpne sommerens pipekonserter. Victoria er kjent fra Norske Talenter på TV2 høsten 2019. Her imponerte hun både publikum og dommere med sitt gnistrende orgelspill. Hun er elev ved Musikk på Majorstuen og Barratt Due Musikkinstitutt. I tillegg er hun med i talentutviklings-programmet ved Norges musikkhøgskole. I januar 2019 vant hun Ungdommens Musikk-mesterskap. Hennes orgellærer er Kåre Nordstoga. Victoria får også undervisning på hammerklaver av Liv Glaser. Konserten i Hønefoss kirke er første gang Victoria spiller en hel orgelkonsert alene.

Kåre Nordstoga er domorganist i Oslo og er en av landets dyktigste og mest aktive organister. Han har spilt i Hønefoss kirke mange ganger tidligere. Nordstoga har et allsidig repertoar med hovedvekt på klassikere som bl.a. Bach og Cesar Franck.

I tillegg medvirker noen lokale organister, blant andre Martine Bæver Larsen som er nytilsatt kantor i Haug og Ullerål kirker. Hun er fra Kongsberg og har vært kantor i Efteløt kirke. Martine er aktiv med orgelundervisning for barn og er orgellærer ved Musikk- og kulturskolen i Tønsberg. Andre organister som medvirker er Kari M. Sødal fra Jevnaker, Guttorm Guleng, Fredrikstad og Stein Sødal, kantor i Hønefoss kirke.

Det er gratis adgang på konsertene, men det er mulighet for å støtte konsertarbeidet gjennom å gi en kollektgave via Vipps.

Det tas forbehold om eventuelle endringer i henhold til gjeldende smittevernregler.

Sommerens konsertserie støttes av Skue Sparebank Hønefoss. Hønefoss menighetsråd er arrangør.

Vi ønsker velkommen til sommerens konserter i Hønefoss kirke.

Kommentarer til denne saken