Fra København busset vi over brua til Sverige, og videre til Ystad, hvor det var ferge til Bornholm. Vel plassert på Griffen Wellness Hotel, hadde vi ettermiddagen fri. Opphold og sol. Noen benyttet spaavdelingenpå hotellet, som hadde basseng, tre ulike saunaer og boblebad, og noen gikk tur i Rønne. Sykler kunne man låne gratis på hotellet. Felles middag på kvelden.
Etter frokost dag tre satte vi oss i bussen og kjørte rundt på øya med guiden Birgitta, som snakket svensk. Hun fortalte mye både om nåtid og fortid. Vi var på borgruinen Hammershus, Opalsjøen ved et gammelt granittbrudd (eneste sted i Danmark hvor det finnes granitt), Østerlars fra ca. 1150. Den eldste av de4 rundkirker på øya. Rett bortenfor kirken var en stor gårdsbutikk med hjemmelagde såper, glassfigurer m.m.
Da vi kjørte gjennom Allinge, ble vi fortalt om Folkemøtet, dansk politikkfestival som avholdes her hvert år, i år 16.-19. juni (som vår Arendalsuka)
Vi kjørte på smale veier langs kysten, gjennom små fiskerlandsbyer og gjennom skogen (Almenningen) midt på øya. Her var foruten mye rådyr, også bison. I Almenningen ligger også øyas høyeste punkt, Rytterknægten, 162 m.o.h I Svaneke kjørte vi forbi en av de største gjenværende gamle vindmøllekværner, og det trebente vanntårn, som arkitekt Jørn Utzon. Han har også tegnet operahuset i Sidney. I Nexø passerte vi mange av de svenske trehusene, en gave fra den svenske stat til gjenoppbyggingen etter andre verdenskrig. Ettermiddagen til fri benyttelse før en god middag på hotellet.
Dag fire hjemtur via Ystad og København, hvor vi hadde to timer til disposisjon før vi skulle på båten. På kvelden felles middag og hyggelig samvær med dans. Etter frokost var det i land i Oslo og busstur hjem.
Takk til sjåfør Jan og hans kone Lillann for en hyggelig tur.