Fra mai kommer derfor nattoget tilbake i helgene.

Åpner sakte opp

– Som følge av covid-19 og langt færre reisende, har vi siden nyttår kjørt med færre avganger på Bergensbanen. Nå som våren kommer, flere blir vaksinert og samfunnet forsiktig og gradvis gjenåpnes, forbereder vi oss også på at flere kan ta toget igjen, sier Yvonne Torgersen Hetlevik, direktør i Vy tog Vest, i en pressemelding.

– I mai setter vi inn nattogene når det er mest trafikk. Det betyr at du kan ta nattoget mellom Bergen og Oslo på torsdag, fredag og søndag, fortsetter hun.

Minner om reiserådene

Fortsatt gjelder nasjonale retningslinjer for smittevern:

– Nattoget er en trygg, behagelig og miljøvennlig reisemåte som vi vet at de reisende blir glade for å få tilbake. Samtidig minner vi om at viktige reiseråd og smitteverntiltak også gjelder for nattoget, som for alle andre reiser, understreker hun.

Flere avganger

Fra mai blir det også flere avganger på dagtid, og fra 14. juni kjører nattogene som normalt.

– Vi opplever at kundene våre forstår at vi må tilpasse togtilbudet vårt, basert på at det fortsatt er strenge begrensninger for reiser og derfor langt færre reisende enn normalt på flotte Bergensbanen. Samtidig er vi glade for at vi kan øke tilbudet vårt fram mot sommeren, sier Hetlevik.