Gå til sidens hovedinnhold

Passasjerfall for Norwegian

Artikkelen er over 2 år gammel

Norwegian fraktet 3,47 millioner passasjerer i juni, noe som tilsvarer 21.948 færre enn på samme tid i fjor.

– Trafikktallene viser noe færre passasjerer i juni i år enn i fjor. På langdistanserutene er antall reisende betydelig høyere, mens nedgangen kommer på kortdistanserutene hvor vi har 18 Boeing 737 MAX på bakken samt redusert charterkapasitet, sier konsernsjef Bjørn Kjos i Norwegian i en pressemelding.

Tallene viser også at enhetsinntektene er høyere enn på samme tid i fjor, og gikk opp 10 prosent. I tillegg økte den totale trafikken med 7 prosent og kapasiteten med 5 prosent. Fyllingsgraden steg med 1 prosent fra samme tid i fjor, og var på 91,5 prosent.

– I juni har vi fått inn enda en Boeing 787 Dreamliner i flåten som nå består av 36 nye, mer drivstoffeffektive langdistansefly. Strategien om å gå fra vekst til lønnsomhet ligger fast, og enhetsinntektene er nå 10 prosent høyere enn vi rapportere på samme tid i fjor, noe jeg er godt tilfreds med, sier Kjos.

Flyselskapet gjennomførte 99,4 prosent av de planlagte flygningene i juni. Punktligheten var på 70,9 prosent, og er dermed uendret fra samme tid i fjor. Den skal være påvirket av at selskapet har 18 av sine Boeing 737 Max på bakken.

12. mars satte Norwegian alle sine 737 MAX-fly på bakken. Det skjedde etter at et Ethiopian Airlines-fly av samme modell to dager tidligere styrtet kort tid etter avgang. Alle 157 om bord omkom. I oktober 2018 mistet 189 mennesker livet da et 737 MAX 8-fly fra Lion Air styrtet i Indonesia.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.