Stavanger Oilers – Ringerike Panthers (4-0).

Thomas Bækken, Thor Jørgen Friestad, Dustin Parks, Jakob Aasen Rian og fjorårets toppscorer Leonards Rimjans var alle utilgjengelige, og kunne ikke være ute på isen i DNB Arena i Stavanger fredag kveld.

Den tidligere Panthers-profilen Anders Tangen Henriksen satte det første målet i ligaen denne sesongen. Åtte minutter ut i kampen sprakk nullen for gjestene. Mathias Schjerpen Arnkværn med flere strålende redninger gjorde at stillingen var 1–0 til første pause.

I midtperioden ble vondt verre. Både Nick Dineen og Sander Husebø sørget for at Oilers ledet 3–0 til siste pause.

Siste periode ble en transportetappe for hjemmelaget. Jonathan Andersen ble utvist, og det utnyttet Martin Gran. Han satte inn kampens eneste mål i overtallsspill, og Oilers vant kampen fortjent.

Trener Per Braxenholm er fornøyd med deler av kampen.

- Jeg synes vi kommer ganske bare ut i første perioden, men jeg er ikke fornøyd i det hele tatt med den andre. Da synes jeg vi blir litt for små og slutter å kjempe mot dem og lar dem ta kommandoen, sier han.

Braxenholm synes iskrigerne starter tredje perioden ok, men så får laget en utvisning og Oilers setter sitt fjerde mål i overtallsspill.

- Mathias gjør en bra kamp i mål, og andre spillere har bra perioder. Det finnes mer i oss enn dette, legger han til.