Panthers har spilt bra mot storheten Vålerenga gjennom sesongen i Fjordkraft-ligaen.

Slik ble det også i det fjerde møtet mellom det langt mer meritterte oslolaget med den tidligere storspilleren Espen Shampo Knutsen på trenerbenken.

Null respekt

Panthers gikk ut med null respekt for gjestene, og selv om det ble en tidlig borteledelse, var det i hvert fall ikke noe å si på innsatsviljen, men vi skulle gjerne sett dyktighet på et høyere nivå!

Puslete

Det som skortet var avslutninger. Mens Vålerenga skjøt og skjøt, ble det for puslete fra vertene side.

Vålerenga kom til hele 15 skudd på mål i den første perioden mot ringerikingenes skarve tre!

God målvakt

Det gir et bilde av meget godt forsvarsspill med målvakt Mattias Pettersson som den store eneren hos Panthers i denne perioden.

Etter første pause var det et langt mer bestemt hjemmelag som entret isen.

– Vålerenga var ordentlig revansjesugne i dag, og de kom veldig godt i gang. Men jeg synes vi klarte å hente oss godt inn igjen, sier Panthers-trener Per Braxenholm.

Thomas utlignet

Da kom også noen farlige avslutninger, og det var fortjent da 20-åringen Thomas Bækken satte inn utligningen etter 34 minutter med assist fra arbeidsvillige Petter Ellefsen.

Dessverre for vertene ble en utvisning årsaken til at Vålerenga igjen tok ledelsen, da det ble power play etter at Kenneth Gulbrandsen ble sendt av banen.

Gulbrandsen var for øvrig også utvist da gjestene tok ledelsen i første periode.

Fjordkraft-ligaen: Panthers-Vålerenga 2-3 (0-1, 1-1, 1-1)

Mål: 0-1 T. Lindström (05:07), 1-1 T. Bækken (34:15), ass.: P. Ellefsen, 1-2 M. Røymark (37:22), 1-3 S. Johansen (59:38), 2-3 L. Rimjans (59:49) ass.: Ellefsen, Bækken

Kampsted:

Schjongshallen

Tilskuere:

1 573

Hoveddommere:

Robin André Berg og Per Gustav Solem

Utvisninger:

Panthers 6 min. Vålerenga 6 min.

Skudd:

Panthers 24 Vålerenga 37

Panthers lag:

M. Pettersson, M. Landa, E. Bjerketvedt, K. Gulbrandsen, E. Antonsen, M. Söderberg, H. Engh, D. Ryttar, L. Rimjans, A. Hilbertsen, J. Hodt, P. Ellefsen, E. Fosse, B. Perlini, D. Parks, J. Haughom, V. Näslund, D. Åslin, T. Bækken, E. Andresen, K. Bjørnstad, H. Eriksson

Panthers beste:

3 poeng Thomas Bækken

2 poeng Mattias Pettersson

1 poeng Petter Ellefsen

Jobbet for utligning

Laget fra Hønefoss gikk hardt ut for en utligning i starten av tredje periode, og hadde seks avslutninger før gutta fra hovedstaden fyrte av sitt første etter hvilen – men igjen brente de lokale iskrigerne mulighetene.

Spennende avslutning

Kampen ga en god avslutning fra Panthers side, men det hjelper lite med uavgjort i andre- og tredje periode når Vålerenga stikker av med ettmålsseier. Panthers skriker etter mer effektivitet, men må ta med seg avslutningen mot Vålerenga. Den var god, og publikum kommer garantert tilbake etter den gøyale avslutningen med mål til begge lag i løpet av 11 sekunder ... det er slike opplevelser som gjør ishockey til et så intenst og spennende spill!

– Det var nære på at vi ikke klarte å utligne i sluttsekundet, sier Braxenholm, som sammen med spillerne satte stor pris på at publikum hadde møtt fram i et antall av 1.573.

– Det er slik vi alltid ønsker å ha det, sier Braxenholm, og ikke legger skjul på at kampprogrammet er tøft nå om dagen.

Tirsdag var Panthers i Stavanger, og lørdag er det ny bortekamp.

– Men det er dette gutta liker – de elsker å spille hockeymatcher, sier Per Braxenholm.