Gå til sidens hovedinnhold

Palestinakomiteen har invitert profilerte gjester til Jordens dag lørdag

Artikkelen er over 2 år gammel

Den norske artisten Marthe Valle kommer. Det gjør også Erik Hillestad, Petter Eide og Lars Gule. For nå skal Jordens dag markeres.

Bak står den lokale Palestinakomiteen for å holde en lang tradisjon i hevd i Hønefoss. Det er vanlig at det aktive palestinske miljøet i byen samler palestinere og palestinavenner fra store deler av landet for å markere den palestinske landdagen.

Og i tråd med tradisjoner, - det er også vanlig å gjøre dette til en kulturmønstring, hvor fokus på det palestinske folk, deres identitet og kultur står like sentralt som det rent politiske budskapet.

I år har arrangementet, som foregår på Byscenen, en rekke æresgjester, samt mange kjente personligheter fra norsk kulturliv og offentlighet. Komiteen er spesielt glad for å få besøk av den ganske nyutnevnte palestinske ambassadøren, en kristen, kvinnelig palestiner med lang botid i Sverige.

Innholdsrikt

På programmet står også det ungdomsdominerte palestinske kultur-ensemblet Ringerike Kulturintifada som bidrar med palestinsk sang og dans.

Lørdag blir det tale ved ambassadøren og appeller ved stortingsrepresentant Petter Eide (SV) og Lars Gule, som er utdannet filosof og har støttet til palestinernes kamp. Det blr dikt ved Omar Kitmitto og innslag der Erik Hillestad forteller om den palestinske artisten Rim Banna.

Marthe Valle er en norsk artist som i en årrekke har formidlet sine nære bånd til det palestinske folk, og som også har formidlet og tolket Rim Bannas musikalske verk.


Kommentarer til denne saken