Padleentusiaster starter egen klubb

FELLES INTERESSE: Padleinteresserte i Ringerike og omegn samler kreftene og starter padleklubb. Fra venstre (i kajakk) Tor Arne Wanebo, Hanne Therese Skallerud, Ole Magnus Grønli, Camilla Kjemperud, Wiliam Kjemperud Strand,Sachca Bucko og Bjørn Høybakk.

FELLES INTERESSE: Padleinteresserte i Ringerike og omegn samler kreftene og starter padleklubb. Fra venstre (i kajakk) Tor Arne Wanebo, Hanne Therese Skallerud, Ole Magnus Grønli, Camilla Kjemperud, Wiliam Kjemperud Strand,Sachca Bucko og Bjørn Høybakk. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Mange padleentusiaster i Ringerike og Hole samler nå kreftene og starter padleklubb. Mandag 5. november vil det ble avholdt stiftelsesmøte i Kartverkets lokaler.

DEL

InnsendtFor å sparke det hele i gang vil Randi Skaug komme og holde foredrag om sine padleturer langs Norges-kysten og sitt padlepardis i Lofoten.

Bak initiativet står blant andre Bjørn Høibakk, som mange kjenner gjennom Ringerike padle og småpratelag, Sascha Bucko, som leder padlegruppa i DNT Ringerike, og flere aktive padlere som tilhører padlemiljøet på Sundvollen.

– Hensikten med å starte en egen padleklubb er å skape et aktivt, godt og trygt padlemiljø her på Ringerike og omegn, sier Ole Magnus Grønli, som er primus motor for etableringen av klubben.

Tanken er å kunne tilby kurs for både nybegynnere og mer erfarne padlere som ønsker større utfordringer, bli tryggere på kameratredning og kanskje vil lære seg eskimorulle. I tillegg skal vi arrangere faste turer, både i ukedagene og i helger for dem som ønsker å padle i trygge omgivelser sammen med erfarne turledere og instruktører.

– Her vil vi legge opp turer som passer for både nybegynnere og mer erfarne padlere, sier Grønli.

– Ringeriksregionen byr på fantastiske padlemuligheter, men vi vil også utfordre bølger og saltvann langs kysten. Vi har et mål om å kjøpe inn en del kajakker og annet utstyr, slik at de som ønsker å prøve padling og ta vått-kort, kan låne utstyr.

Etter hvert er målet å finne et klubbhus hvor klubbens medlemmer kan samles og oppbevare kajakker.

– Alle som er interessert i padling, uansett nivå og alder, oppfordres til å komme på stiftelsesmøte for å få mer informasjon.

Artikkeltags